avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj - taxe platite in Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj - taxe platite in Germania

Buna ziua,

Din iunie 2014 sunt angajat al unei firme germane, dar lucrez in Finlanda, singurul lucru care ma leaga de Germania fiind angajatorul si faptul ca platesc taxele sociale acolo.
In noiembrie contractul meu se va incheia si am inteles ca nu pot beneficia de somaj in Germania deoarece nu am domiciliul acolo.
Pot beneficia de somaj in Romania in cazul acesta? Se poate transfera fondul de somaj? Care este cuantumul in acest caz si ce acte imi sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 25 August 2015
1. "Pentru a putea beneficia de somaj in Germania trebuie sa va adresati institutiei care se ocupa de acest tip de indemnizatie, pe nume Bundesagentur für Arbeit.

Pentru a putea fi acceptat ca si solicitant valid, va vor fi cerute o serie de documente doveditoare care sa ateste statul dumneavoastra de somer, cum ar fi contractul de munca, fluturasii de salarii, dovada unui domiciliu si alte acte din care sa reiasa ca ati platit contributiile la indemnizatia de somaj."
Detalii : [ link extern ]

Ajutor de somaj in Germania
[ link extern ] /

2. Nu puteţi primi ajutor de şomaj în România decât dacă, după întoarcerea în ţară, realizaţi aici o perioadă de asigurare pentru şomaj, indiferent de durata acesteia. Stagiul minim de cotizare prevăzut de legislaţia română este de 12 luni în ultimele 24.
intrebarea mea era daca pot primi somaj prin transferul fondului de somaj sau ceva asemanator. Am inteles ca se poate transfera cu un formular U1 parca. In Germania nu am domiciliu deci nu pot aplica pentru somaj. Se pare ca am contribuit degeaba.
Daca nu primiti somaj in Germania, nu aveti ce sa transferati in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie student in germania Monica redis Monica redis Sunt student in Romania si voi lucra in Germania 3 luni in vacanta.Pot sa beneficiez de alocatia din Germania pt aceste 3 luni si unde pot afla ce acte am ... (vezi toată discuția)
Demisie Vlad ionel Vlad ionel Lucrez in Germania de peste doi ani daca imi dau demisia si plec in Romania pot primi somaj,ajutor de somaj sau alta indemnizatie? Multumesc (vezi toată discuția)
Roman intors in tara, conditii inregistrare la somaj, indemnizatii relocare, drepturi si obligatii Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: roman, 44 ani, studii medii fara bac, a lucrat 2 ani cumulati la doua joburi, in ... (vezi toată discuția)