avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati asociatie locatari

Buna seara,

Am rugaminte sa ma ajutati cu o informatie privind urmatoarea problema:

In urma cu zece ani am platit totalul de la restanta si seful de asociatie a spus ca ne va sterge penalitatile care erau egale cu suma restanta.Am mai platit si din penalitati o parte si tot ne mai afiseaza restul de opt sute si ceva de lei.Mentionez ca in acesti zece ani nu am mai ramas restanta niciodata. Prin ce drept legal se poate sterge aceste penalitati,pentru ca in apartament au ramas doar parintii care sunt pensionari?

Multumesc.
o seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: VIOPAUN , utilizator 11:28, 26 August 2015
VIOPAUN a scris:

seful de asociatie a spus ca ne va sterge penalitatile care erau egale cu suma restanta.

Daca sefuk de asociatie avea interesul real sa va exonereze de la plata penalitatilor-la momentul achitarii integrale a debitului ar fi trebuit sa dispuna in comitetul executiv emitere de decizie in acest sens
Cum insa intentia sefului de scara a ramas la stadiu de "spus" in evidenta asociatiei de proprietari dvs figurati cu o suma cu titlu de restanta generatoare de penalitati
Pentru raspuns la obiect,sunt necesare sa furnizati date relevante
Iniial trebuie verificat statutul penalitatilor
Daca penalitatile sunt aplicate asociatiei de proprietari de catre furnizorii/prestatorii de servici-legal acestea nu pot fi anulate,respectiv ar trebui sa le achitati
Daca penalitatile sunt aplicate de catre asociatia de proprieari-in temeiul disp art 49 din L nr 230/2007,eventual -daca asociatia de proprietari nu a desfasurat demersuri pentru recuperare debit,ar exista varianta sa solicitati in instanta dispunerea de hotarare prin care sa se constate ca a intervenit termenul de prescriptie
Nu putea sa va stearga penalizarile decat daca aproba cmitetul sau se hotara ceva in adunarea generala.

Mai departe spuneti singura ca
Am mai platit si din penalitati o parte si tot ne mai afiseaza restul de opt sute si ceva de lei.Mentionez ca in acesti zece ani nu am mai ramas restanta niciodata

Din moment ce ati platit doar o parte insemna ca mai aveti.Asa ca e normal sa va afiseze cu penalizari in continuare.
In acesti 10 ai ati fost restanta mereu.Orice suma platiti ar trebui sa scada luna cea mai veche si penalizarile ei si tot asa pana ajungeti la zi.
Ia mergeti si intrebati cit am azi de platit total si platit tot si asa o sa ajungeti pe 0.
Multumesc pentru raspunsuri.Restanta nu mai avem si suntem de zece ani cu plata la zi mai putin aceste penalitati care nu mi se par aplicate corect din moment ce de zece ani nu au fost facute demersuri pentru achitarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere sirius sirius Deoarece aveam penalitati mari la intretinere, am facut un efort financiar si am platit toata suma datorata cu titlul de baza la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatia locatarilor kisslaszlo kisslaszlo Buna poate sa ajuta cineva sa spuna ce sa fac am datorie la asociatia locatarilor 17300 ron din care 7300 este dobanda.cum pot sa fac casa nu platesc si ... (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)