avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta la asociatia locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta la asociatia locatarilor

Buna poate sa ajuta cineva sa spuna ce sa fac am datorie la asociatia locatarilor 17300 ron din care 7300 este dobanda.cum pot sa fac casa nu platesc si dobanda ca sant fara loc de munca si nam posibilitate sa platesc si dobanda
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 14:38, 16 Mai 2014
Pt a vi se calcula penalitati de intarziere tb sa existe o hotarare a adunarii generale in acest sens.

Pt a fi scutit de plata unor astfel de penalizari este necesara macar o decizie a comitetului executiv, dar cu conditia ca dvs sa achitati debitul principal reprezentat de cotele de intretinere in totalitate.

Discutati cu reprezentantii asociatiei si vedeti la ce solutie ajungeti.
Asociatia de proprietari nu aplica "dobanda" ci dupa decaderea termenului stabilit,poate aplica la suma de baza penalitati,in cuantum de maximum 0,2%/zi intarziere
Pentru raspuns concret ,trebuie clarificat daca penalitatile apartin furnizorului de utilitati sau sunt aplicate de asociatia de proprietari
Daca penalitatile apartin furnizorului de utilitati si sunt introduse pe factura,nu exista osibilitatea legala sa fiti exonerat de la obligatia latii acestora
Daca penalitatile sunt aplicate de asociatia de proprietari,exista posibilitatea ca asociatia prin comitetul executiv sa accepte exonerarea platii acestora,numai in cazul in care restantierul achita integral suma cu titlu de restanta
Negociati cu presedintele de asociatie incheierea de angajament de plata ,eventual cu clauza exonerarii platii penalitatilor-functie de emitentul acestora,furnizor sau asociatie de proprietari
eu vreau sa platesc toate datoria numai ca ei nu acceapta numai cheltuiala vor totii bani cu dobanda la 3 ani
ynocentta a scris:

Daca penalitatile sunt aplicate de asociatia de proprietari,exista posibilitatea ca asociatia prin comitetul executiv sa accepte exonerarea platii acestora,numai in cazul in care restantierul achita integral suma cu titlu de restanta
Negociati cu presedintele de asociatie incheierea de angajament de plata ,eventual cu clauza exonerarii platii penalitatilor-functie de emitentul acestora,furnizor sau asociatie de proprietari

Pe principiul acesta, ce s-ar intampla daca toti proprietarii din bloc nu ar plati cate 3 ani intretinerea si ar plati-o pe toata la finalul celor 3 ani? Normal ca fara penalizari.
Viata la comun, la bloc este vreo obligatie legala? Sau daca nu poti sa faci fata cauti metode sa te descurci altfel?
exista lege sa stearga dobanda daca platesc toate datoria ?sau macar 1 sfert sa platesc dobanda

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)