avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PENALITATI INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PENALITATI INTRETINERE

Deoarece aveam penalitati mari la intretinere, am facut un efort financiar si am platit toata suma datorata cu titlul de baza la asociatia de proprietari.Mentionez ca acest lucru s-a intimplat cu aproximativ doua luni inainte ca legea 175/2010 sa iasa din uz.Cind am intrebat administratora asociatiei daca penalitatile vor fi sterse ,conform legii,aceasta a spus ca nu stie nimic despre anularea penalitatilor si oricum nu ar face-o, deoarece nu exista norme metodologice pentru aplicare.Practic nu am rezolvat nimic (in schimb am o chitanta pe care scrie ca am achitat toata suma cu titlul de baza).Ce se mai poate face acum?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:25, 25 Septembrie 2016
Legea a fost valabila pana in 2011. Suntem la 5 ani dupa iesirea din vigoare a acestei prevederi. Ce-ati mai putea face decat sa platiti ce v-a ramas din datorie, adica penalizarile.

Trebuia ca inainte de a face efortul si a plati cotele restante sa obtineti acordul presedintelui asociatiei ca va va sterge penalizarile.
Intr-adevar, aceasta lege a fost data fara a se emite si niste norme de aplicare intrucat datoriile din restante ale proprietarilor, in general vorbind, se transformau in restante ale asociatiei la furnizori. Or, daca furnizorii nu stergeau aceste datorii, nici asociatiile nu le puteau sterge. Si furnizorii n-au vrut sa stearga nimic din datoriile asociatiilor.
@elga50 a raspuns corect.
Aceasta Lege a fost data intr-un moment in care (ca si acum - istoria se repeta), cine are interes, „baga mare” unde trebuie si iese porumbelul.
Este adevarat, s-a vrut o Lege care sa ajute lumea nevoiasa, insa rezultatul a fost fix pe invers.
Stiu acest lucru de la un administrator din urbe care a crezut in bazaconia de L 175. Un proprietar a procedat ca si autorul topicului, a facut eforturi si a achitat tot debitul, administratorul a mers la CET sa definitiveze „dosarul”. Bineinteles ca cei de-acolo l-au trimis la plimbare pe bietul om cu tot cu administrator, insa as vrea sa va spun ca, chiar in aceste conditii, in justitie au fost date solutii favorabile proprietarilor care au mers cu documente justificative ca au indeplinit cerinta L 175. Asta a fost la momentul cand Legea isi producea efectele. Pe nimeni nu a interesat ce si cum va proceda asociatia cu penalitatile respective.
Ce sa mai discutam?
Daca inteleg eu bine speta, si exceptand cateva situatii prin care ati fi recunoscut intre timp acele debite, si daca nu ati fost dat in judecata de asociatia de proprietari de atunci si pana acum, acele debite sunt prescrise. Termenul de prescriere este de 3 ani.
Prescrierea se face numai in si de catre instanta de judecata.
Asociatia nu are in atributiuni sa hotarasca nimic in legatura cu prescrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)
Prescriere penalitati mai mari de 3 ani rapanici rapanici Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum procedez sa sterg penalitatile de la intretinere. La data de 11.11.2009 am avut la intretinere o restanta de ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)