avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare custodie copil minor

Buna seara,

Am avut o relatie de 3 ani din care a rezultat o fetita. Nu am fost casatoriti, dar fata ii poarta numele. Suntem despartiti de multi ani, fata in prezent are 7 ani. Pana acum a stat si la mine, si la el... La mica intelegere, cum ar veni. De ceva vreme insa, alocatia fiind inca pe cardul lui, o cheltuie, bani pentru copil nu da si in 9 luni a vazut-o de maxim 5 ori, a cate 30 de minute. Fata sta la mine, eu stau cu chirie, eu am inscris-o la scoala de langa mine s.a.m.d.

Ce acte am nevoie pentru a scapa de el? De preferat, de tot. Poate chiar si sa o trec pe numele meu. Nu vreau bani din partea lui ca oricum nu lucreaza nicaieri si daca de buna voie nu da, obligat nici atat. Dar macar custodia dpdv legal.

Si eu, daca stau cu chirie, ce conditii trebuie sa implinesc, sau ca job, venit?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexaroman , utilizator 10:37, 27 August 2015
Nu aveti cum scapa de el.
Formulati actiune prin care solicitati stabilirea locuintei minorei la domiciliul dvs., exercitarea autoritatii parintesti sa apartina ambilor parinti ( pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs. nu vad cel putin in ceea ce ati relatat aici motive) si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei.
Inscrisurile de care aveti nevoie sunt contractul de inchiriere al imobilului in care locuiti, adeverinta de venit, adeverinta eliberata de scoala pe care o frecventeaza minora , certificat de nastere minora si orice alte inscrisuri pe care le considerati utile cauzei.
Este necesar sa probati ca puteti oferi minorei conditii optime de crestere si educare, respectiv o locuinta decenta si un venit cu care aveti posibilitatea sa o intretineti.

Nu puteti sa treceti minora pe numele dvs. si nici nu puteti sa-l excludeti pe tatal minorei din viata acesteia, intrucat minora are nevoie de ambii parinti, chiar daca parintii decid sa nu mai locuiasca impreuna.
Pe de alta parte, tatal minorei are un drept prevazut de lege, respectiv acela de a a avea relatii personale cu minora ( care poate fi solicitat de acesta in cadrul actiunii ) si care poate fi stabilit pe cale judecatoreasca in situatia in care exista neintelegeri in privinta modalitatii de exercitare si a programului efectiv de vizita.
Pai si daca el nu contribuie cu nimic, drepturi sa aiba pentru ce?

In fine. Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)