avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea definitiva a copilului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea definitiva a copilului din tara

buna ziua
anul trecut am divortat la notar, de comun acord. avem un copil de 12 ani. copilul este in custodie comuna dar locuieste cu tatal lui. eu ma voi casatorii in statele unite se vreau sa iau copilul cu mine. tatal lui accepta , nu are nimic impotriva. intrebarea mea este daca este de ajuns o declaratie notariala sau procura pentru a-l scoate afara din tara.
Cel mai recent răspuns: olaruadela , utilizator 15:28, 25 August 2015
multumesc. problema e ca trebuie sa plec in octombrie si nu stiu daca aste timp sa mai schimb domiciliul.
Buna ziua,
Pentru inceput solutia este o procura data de sot, prin care sa va permita scoaterea copilului din tara.
Intre timp puteti demara procedura in instanta urmand sa o continue o persoana imputernicita.
Invoiala parintilor cu privire la exercitarea autoritatii parintesti este permisa in mod expres de Noul Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in america nicoleta20 nicoleta20 buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)