avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare servicii

O SC (prestator) incheie un contract de servicii cu SC X prin administrator unic SC Y.
Contractul prevede ca SC prestatoare sa emita factura catre administrator unic SC Y , iar acesta din urma sa refactureze catre SC X .
Este legal?
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 11:52, 25 August 2015
Bună ziua. Din punctul meu de vedere, fie că vorbim de un administrator statutar persoană fizică ori persoană juridică, contravaloarea serviciilor prestate se suportă din patrimoniul firmei X. La rândul ei firma Y, având calitate de administrator, nu poate suporta din patrimoniul său contravaloarea serviciilor ce fac obiectul contractului încheiat între prestator și firma X.
Contractul de care face-ți vorbire, din punctul meu de vedere este unul atipic, ținând seama de calitatea firmei Y, administratorul firmei X, și de modul de operare, respectiv banii ies din patrimoniul firmei Y și urmează a se emite factură către firma X pentru ca în final bani să se reîntoarcă în patrimoniul firmei Y.
După clasificarea CAEN cel mai probabil firma ce deține calitatea de administrator să nu poată efectua o astfel de activitate, pentru că în această operațiune nu vorbim de administrare și reprezentare, ci implicit este vizat patrimoniul firmei Y printr-o activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de contract intre sc avand contraprestatie in loc de pret ytip ytip Buna ziua. Este posibil incheierea unui contract intre doua SC, care in loc sa stipuleze un pret al prestatiei sa aibe ca si contravaloare o alta prestatie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)
Contract comodat refacturare utilitati societati alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua. De curand o firma la care tin evidenta contabila, ( x ) si-a mutat sediul social in chirie , la o alta societate. sa zic Y ...Intre cele 2 ... (vezi toată discuția)