avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata pt. toti angajatii sau se poate numai pt. unul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata pt. toti angajatii sau se poate numai pt. unul

Buna ziua. Ma numesc Anca si sint contabila la un SRL de circa 1 an jumatate.Deci sa incep,firma are 4 angajati din care unul seful doreste sa il dea in somaj.Problema e ca nu a platit darile la stat deloc anul acesta pt. nici unul din ei.Eu pot acum sa platesc doar pt. acel angajat taxele la stat ca sa poata beneficia de somaj?pt. ca ei nu doresc sa plateasca pt. toti.Daca se poate ce ar trebui sa cer de la finante pt. ca sa se vada ca am platit pt. el?pt. ca cei de la finante spun ca nu pot sa-mi dea ceva care sa arate ca sa platit pt. el,pt. ca banii se pun intr-un ct. unic din care se trage intr-un anumit mod banii,si nu se specifica nicaieri cum ca eu am platit pt. acel angajat pt. ca el sa poata beneficia de somaj.Sau e suficienta anexa 14 completata plus dovada cu suma pe care am platit-o si atit?Va rog mult sa-mi raspundeti pt. ca cei de aici nu-mi dau nici un raspuns clar.#-o:Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 14 Iulie 2009
Se poate plati numai pentru acel salariat ... pe ordinle de plata se va mentiona numele salariatului pentru care se face plata.
1. Ar fi bine sa raspunda un consultant financiar.
2. Eu stiu ca de cand se plateste la fondul unic nu mai poti sa specifici pe ordinul de plata destinatia sau pentru cine se plateste suma. Tragerea se face de intr-o ordine stabilita de nu stiu ce act normativ.
3. Inainte se faceau abuzuri de genul celor spuse de initiatorul topicului, cand puteai sa platesti contributia CAS sau CASS pe numele unei persoane pentru a beneficia de stagiu de cotizare la pensie sau pentru a putea sa nu plateasca spitalizare (am practicat si eu acest "artificiu" pana prin 2004, parca).
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Valeriu, exista aceasta posibilitate de a plati numai pentru un singur salariat ... situatie pe care am intalnit-o si in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj fara plata de catre firma a darilor catre stat????? cornelia radoi cornelia radoi buna seara!in primul rand vreau sa va multumesc mult pt sfaturi!acum vreau sa va cer o parere referitor la cazul un care se afla o vecina!este angajata de ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului monalisaalina monalisaalina imi puteti spune va rog daca angajatotul in urmatoarea situatie:angajata insarcinata si-a luat concediu medical pt o perioada de 2 luni dupa care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, sunt angajata la o firma care aproape este in faliment,are datorii mari la finante etc.Acum am aflat ca sunt gravida.Intrebarea mea este daca nu ... (vezi toată discuția)