avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tert poprit pentru ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Tert poprit pentru ANAF

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Un SRL a primit adresa de infiintare a popririi , in calitate de tert poprit pentru sumele datorate unuia dintre furnizorii sai din partea ANAF - creditor .
Din pricina lipsei de disponibil ori a necesitatii efectuarii altor plati mai stringente, nu a procedat la achitarea sumelor datorate catre debitorul ANAF-ului. Totodata, intre cei doi parteneri trebuie incheiata si o compensare pentru o parte din suma.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Se mai poate tergiversa situatia in felul acesta? Ce masuri poate institui ANAF-ul si in ce mod le poate pune in aplicare?
2. Se poate efectua compensarea intre cei doi parteneri, anterior platii catre ANAF ?
3. Poate solicita creditorul, care totodata are si calitatea de debitor ANAF, in fata instantei , sa zicem prin procedura ordonantei de plata, achitarea creditului restant ?
Va multumesc pentru amabilitatea de a citi si a raspunde acestui post.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:27, 25 August 2015
Bună ziua.
1. NU. Validarea popririi.
2. Discutabil, în orice caz fără prejudicierea intereselor creditorului, în speță ANAF.
3. Cu deplin temei și în funcție de cuantumul total al datoriei se poate alege și acțiunea oportună pe care s-o exercitați în potriva debitorului.
3. Numai pentru ce excede datoriei proprii față de ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din ore suplimentare ( cu caracter nepermanent) se executa silit ? ciocotisanradu ciocotisanradu Sunt profesor. Pe langa incadrare am si ore suplimentare precum si salarul de merit ( 15%) Am retineri din salar in executare( de la FISC ) Scoala unde ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare Searchph Searchph Ordinul de compensare poate fi emis pe o data anterioara achizitiei formularelor de compensare? (vezi toată discuția)
De unde stie anaf sa imi popreasca exact conturile BraveHeart BraveHeart ...nu mi s-a intamplat pana acum, dar ne paste pe toti ! Daca au o amenda, somatie, ceva neplatita ... cetatenii se pot trezi cu conturile blocate ! Corect ... (vezi toată discuția)