avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare mostenire in favoarea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire in favoarea mamei

Am urmatoarea situatie: suntem 3 frati, tatal a decedat in urma cu 10 ani. Noi am dori sa deschidem succesiunea si sa renuntam toti in favoarea mamei noastre. Se poate realiza aceasta, in conditiile in care mama noastra mai are si frati? Adica, acestia, au vreun drept la mostenire (masa succesorala)? Noi dorim ca tot ce "au adunat " in viata lor parintii nostrii sa ramana mamei, nu altora. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:12, 26 August 2015
Multumesc pentru toate raspunsurile. Imi pare rau daca am prezentat cam neclar problema, situatia este urmatoarea: noi, ca familie eram: Tata, Mama, 3 copii. In anii 80', casa si bunurile care le aveam in localitatea unde ne-am nascut s-au vandut in totalitate si cu totii ne-am mutat in zona Banatului. Aici, parintii mei (eu sunt unul dintre cei 3 copii) au cumparat o casa si teren agricol, toate fiind inregistrate pe numele parintilor mei. Tatal meu a decedat in urma cu 10 ani si nu s-a deschis succesiunea (deci am ramas noi cei 3 frati si mama noastra). Acum, am dori sa deschidem succesiunea, insa tot ce ne revine noua ca frati din masa succesorala (mostenirea ramasa dupa tatal nostru) sa o cedam mamei noastre. Si intradevar, cand mama nu va mai fi, sa ramana de impartit intre noi fratii. Aceasta este situatia actuala, sper ca am fost mai clar :) de data asta :fight:
Multumesc inca odata !
succesiunea se deschide prin moarte, iar termenul de optiune succesorala era de 6 luni, asa ca nu mai putetirenunta acumn, ori ati acceotata-o tacit , ori sunteti straini de ea.
inca o data, dezbateti succesiunea la notar- unul de pe raza ultimului doniciliu al tatalui si apoi faceti partaj cu mama, dandu-i ei ce ati mostenit, apoi, dupa decesul ei, dezbateti mostenirea dupa ea si impartiti egal.
In opinia mea nu are sens sa mai partajati pt ca va costa in plus, ramaneti in coproprietate cu mama si dupa moasrte ei , impartiti doar ce are ea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru un contract de comodat e deajuns semnatura unui parinte ori e necesara si cea a fratilor? salutare comunitate! doresc sa inchei un contract de comodat ... Claudiu007 Claudiu007 Salutare comunitate! Doresc sa inchei un contract de comodat ca reprezentant al unei firme pe care vreau sa o infiintez cu unul din parinti, fiindca ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)