avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament de un imputernicit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament de un imputernicit

Buna ziua,
Ma intereseaza urmatoarea problema:
Un proprietar in varsta doreste sa-si imputerniceasca fiica, prin notariat, sa se ocupe de un apartament al acestuia. Fiica poate fi imputernicita sa se ocupe de acest apartament, adica sa-l inchirieze, sa intocmeasca contractul de inchiriere pe numele ei, sa plateasca ea impozitul obtinut in urma inchirierii ?
Si banii din inchiriere sa-i revina fiicei. Iar tatal sa-si vada de batranete.
Daca da, este vreo formula anume la notariat de imputernicire ?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucian1956 , utilizator 16:53, 25 August 2015
Bună ziua.
Din păcate procura nu rezolvă totul, deoarece fiica ar deveni reprezentantul tatălui iar locatorul ar fi tot tatăl.
Mă gândesc că instituirea în favoarea fetei a unui drept de uzufruct ar rezolva problema, caz în care fata ar putea da spre închiriere apartamentul și să culeagă fructele/ prețul chiriei, urmând ca tot ea să plătească impozit pe venitul din cedarea de folosință.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2015
Mihai Teris, Avocat
Si acest "drept de uzufruct" se rezolva tot la notar ? Intreb fiindca nu sunt umblat pe aceste drumuri.
La notar.
Multumesc. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament in baza clauzei de habitatie viagera. teachlib48 teachlib48 In anul 2002 am cumparat pentru fiica mea un apartament si in contractul de vanzare cumparare am pus clauza de habitatie viagera. Intre timp, fiica mea s-a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in lipsa proprietarului ili47 ili47 Buna, asi dori sa dau in chirie apartamentul fiicei mele ,cine este in strainatate . Ce acte sunt necesare la Adm Finantelor ? ( ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Interdictie bunuri aly_magda aly_magda Buna ziua, Am o fetita rezultata din concubinaj. Am terminat procesul pentru incredintarea minorei si pensie alimentara. Sunt proprietara unei garsoniere si ... (vezi toată discuția)