Buna ziua,
In anul 2012 au fost inregistrate cheltuieli de constituire in contul 201, in suma de 1220 ron. Acestea trebuiau amortizate in contul 2801, dar nu a fost facut acest lucru. In luna iunie 2015,suma de 1220 ron figureaza in continuare in contul 201, neamortizata.
Intrebare: Este corect sa fac in luna iulie 2015, inregistrarea 1174 = 201 cu 1220 ron ? Societatea este si a fost intotdeauna microintreprindere. Multumesc anticipat!
Nu are legatura ca este micro.Lg15/94-privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, nu are exceptie de aplicare a amortizarii.Sigur nu aveti si contul 280 in balanta? Ct 201 poate ramane cu sold, daca nu s-a inregistrat si 280=201.termenul de 5 ani, se refera la maximul de amortizare si nu la termenul in care puteti face amortizarea si legea nu prevede o decadere(prescriere) a obligatiei din cate stiu eu.Dar juristii ar putea sa ne ajute cu o confirmare. Deci daca nu s-a amortizat, puteti face amortizarea.Nu am regasit in lege, obligatia de incepere a amortizarii, ca si la mijl corporale, cu luna urmatoare punerii in functiune.