avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de constituire neamortizate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de constituire neamortizate

Buna ziua,
In anul 2012 au fost inregistrate cheltuieli de constituire in contul 201, in suma de 1220 ron. Acestea trebuiau amortizate in contul 2801, dar nu a fost facut acest lucru. In luna iunie 2015,suma de 1220 ron figureaza in continuare in contul 201, neamortizata.
Intrebare: Este corect sa fac in luna iulie 2015, inregistrarea 1174 = 201 cu 1220 ron ? Societatea este si a fost intotdeauna microintreprindere. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:50, 25 August 2015
Nu are legatura ca este micro.Lg15/94-privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, nu are exceptie de aplicare a amortizarii.Sigur nu aveti si contul 280 in balanta? Ct 201 poate ramane cu sold, daca nu s-a inregistrat si 280=201.termenul de 5 ani, se refera la maximul de amortizare si nu la termenul in care puteti face amortizarea si legea nu prevede o decadere(prescriere) a obligatiei din cate stiu eu.Dar juristii ar putea sa ne ajute cu o confirmare. Deci daca nu s-a amortizat, puteti face amortizarea.Nu am regasit in lege, obligatia de incepere a amortizarii, ca si la mijl corporale, cu luna urmatoare punerii in functiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatii : inregistrarea amortizarii mijloacelor fixe rowena rowena Buna! 1. Poate sa-mi spuna si mie cineva daca se calculeaza amortizarea la o fundatie fara scop lucrativ.Eu calculez amortizarea dupa O.M.F. 1565/2003 iar in ... (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)