Buna seara.
Ma tot framant si nu stiu unde sa ma adresez asa ca v-am ales pe dumneavoastra.Pana acum 2 ani am detinut un imobil care a fost scos la licitatie datorita unor datorii(credite).La momentul si ziua respectiva, dupa ce am primit dovada ca s-a efectuat licitatia si ca a existat si un adjudecator am inlemnit, ne-am luat lucrusoarele si am plecat unde am vazut cu ochii impreuna cu cele 2 fiice(cea mica minora fiind inca).Acum tot citind si nedandu-mi pace gandul ca am pierdut fara a schita macat un gest ma intreb daca as mai putea recupera ceva.Sincer, nu mai am nici un document legal din acel dosar de executare si as dori sa stiu daca executorul imi poate elibera la cerere o copie a acelui dosar??Pretul la care s-a vandut imobilul este un prey de nimic adica prima licitatie pleaca de la, sa zicem(nu am valorile exacte in memorie) de la 187.000 lei, a doua licitatie de la 75% adica 141.097 lei si imobilul de 111mp se vinde cu 42.300 lei.Pot da in judecata executorul din cauza pretului derizoriu."Se vinde la cel mai mare pret ofertat, dar nu mai putin de 30% din valoarea pretului primei licitatii"??Adica chiar a fost bataie de joc, la mometul respectiv am contactat si un avocat insa trebuie sa platesc un comision de 10% din valoare a pretului de vanzare resp vreo 4.230lei, apoi era comisionul dumnealui de unde toti acesti bani daca noi nu aveam nici un loc de munca stabil??daca am fi avut am mai fi ajuns sa ne execute??Va rog sa ma ajutati.
Multumesc frumos!!
O seara buna!
Pretul de adjudecarea al bunului imobil dedus executarii este cel mai oferit dupa a treia strigare a participantilor la licitatie
Sunt cazuri in care la o licitatie se prezinta un singur ofertant,care are posibilitatea sa adjudece imobilul la un pret mult mai mic fata de cel initial
Trebuia sa solicitati atunci explicatii si sa formulati contestatie la executare.Cei care nu au venituri pot solicita scutirea de la plata taxei de timbru cat si numirea unui avocat .E tarziu sa obtineti ceva.
Din păcate nu mai puteți face nimic. Nici atunci nu ași fi avut mari șanse, pe aceste motive. Singura dvs șansă reală era să gasiți un cumpărător, și să vindeți dvs. cu acordul executorului, la un preț ok.
As dori sa dau în judecata în executor pentru încălcarea dreptului omului și pentru ca a deranjat colegi cu telefoane zilaice și uitând de în datoriile lui de executor făcând pe avocatul. .
Puteți reclama executorul la Camera Executorilor judecătorești de pe lângă Curtea de Apel unde activează, sau la Uniunea Executorilor judecătorești din România.