avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Taxe pentru concediu prenatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Taxe pentru concediu prenatal

Ce taxe plateste angajatorul pe timpul concediului prenatal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 28 August 2015
Indemnizatia pentru concediul de maternitate nu este supusa impozitului pe venit, potrivit art. 42 lit.a din Codul Fiscal.

Pentru concediul de maternitate se plateste numai contributia de asigurari sociale datorata de angajator si salariat (c.a.s.).

Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
In acest sens, angajatorul va calcula si plati indemnizatia, dupa care o va recupera de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Contributii sociale suportate de angajator in cazul indemnizatiilor pentru concediu medical:

- Contributia de asigurari sociale de sanatate = CASS (se datoreaza numai asupra indemnizatiilor suportate din fondurile angajatorului).

- Contributia de asigurari sociale = CAS

- Contributia de asigurari pentru somaj (contributia angajatorului se datoreaza numai asupra indemnizatiilor suportate din fondurile angajatorului).

- Contributia pentru concedii si indemnizatii in cuantum de 0,85% (se datoreaza asupra indemnizatiilor suportate din fondurile angajatorului).

- Contributia pentru accidente de munca si boli profesionale in cota intre 0,15-0,85%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc 0.85% pt.concedii medicale pe perioada de pre si postnatal ca pfa? galcsb galcsb Buna ziua.Sunt pfa(medic dentist),si am intrat din data de 01.03.2013 in concediu prenatal,trebuie sa nasc in jurul datei de 5 mai 2013.Din 2009,am platit la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale concediu risc prenatal/prenatal si indemnizatie crestere copil andrada_83 andrada_83 Buna ziua! Eu sunt angajata in functia de referent la o institutie publica, institutie ce cumuleaza 2 alte doua subunitati din 2006. In anul 2012 am avut ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate la contract de drepturi de autor tina militaru tina militaru Buna ziua. Am o mare nelamurire. Sunt angajata din 01.01.2011 cu contract de drepturi de autor pe durata nelimitata. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)