avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rca inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rca inmatriculare auto

Buna seara.
Problema mea sta in felul urmator:
Am o masina,este inmatriculata acum pe numele meu,deoarece RCA-ul este foarte scump pt. tineri as vrea s-o transcriu pe o persoana peste 30 de ani, pe tata sau pe mama. Mie acum mi-a expirat asigurarea.
Intrebarea mea este: Daca fac rca pe numele celui pe care doresc sa transcriu masina, ca trebuie sa ma duc la RAR pt identificare, ca sa nu mai platesc trailer-ul, ma pot duce linistit cu asigurarea facuta pe cel pe care as vrea s-o transcriu? RAR-ul este la vreo 100 si ceva de km de mine.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:44, 26 August 2015
Incheiati asigurarea pe numele persoanei pe care doriti sa o reinmatriculati si puteti merge le RAR. Va trebui sa faceti toate demersurile in 30 de zile.
La schimbarea dreptului de proprietate asupra autovehiculului,autoritatea RAR efectueaza verificari in urma carora elibereaza certificat de autenticitate,nu de identificare
In cazul in care dvs intentionati sa realizati demersurile catre RAR in numele proprietarului,este obligatoriu sa detineti procura autentificata din partea acestuia,urmand sa completati cererea catre RAR cu datele de identificare ale proprietarului dar,prin reprezentant dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare auto paulafiraru paulafiraru am o masina care e pe numele fostului sot, si o trece pe numele meu, ce trebui sa fac mai departe? (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!in urma cu un an,am facut un rca la o masina proaspăt înmatriculată in țară, si am dat 650 ron pt 6luni.la urmatoatea asigurare(sept) am ... (vezi toată discuția)
Reinmatriculare auto ro EmiB EmiB Buna ziua, am urmatoarea situatie si as avea nevoie de un sfat. Am un prieten a carui masina a fost furata in Bulgaria in anul 2008. In anul 2013 I-a fost ... (vezi toată discuția)