avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Buna ziua.Va prezint următoarea situație : soț si soție care locuiesc separat(nedivortati) cu doua autoturisme pe numele soției si o locuința pe numele soțului si a soției.Sotia are un împrumut ptr nevoi personale pe numele ei.Va rog sa-mi Spune-ți dacă banca in cazul executării silite ptr neplata împrumutului poate sa pună sechestru pe toate bunurile(mobile si imobile) chiar dacă împrumutul este pe numele soției. Va mulțumesc! Succes in activitate!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:45, 26 August 2015
Da, poate.
Daca nu exista o conventie matrimoniala privind separarea bunurilor (incheiata anterior contractului de credit) atunci se considera bun comun inclusiv creditul contractat de sotie in timpul casatoriei, prin urmare se pot urmari toate bunurile comune.
Bună ziua.
Executarea poate fi asupra bunurilor mobile și doar în anumite condiții asupra bunurilor imobile, contează cuantumul datoriei și alte elemente ce caracterizează pe debitor.
Executare silita se poate dispune strict pe bunurile in evidenta debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta dan_a dan_a in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot ... (vezi toată discuția)
Copropietari pe autoturism (50%+50%), dar pe certificatul de înmatriculare apare numai unul dintre proprietari. se poate executa silit mașina pentru datoriile lui? Puiu Eugen Puiu Eugen Pe Certificatul de inmatriculare sunt trecut doar eu ca detinator al autoturismului. Intrebare: in acest context pot fi executat silit de catre un executor ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)