avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbarea sediului social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbarea sediului social

O societate (SRL) si-a schimbat sediul social; anterior acestei decizii a cumparat mai multe facturiere si chitantiere. Ce se intampla cu acestea dupa schimbarea sediului social? Se pot folosi, din punct de vedere legal? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: euralu , utilizator 12:30, 5 Octombrie 2005
Conform COMPETARILOR aduse prin:
- Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 147 din 15/02/2005, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 155 din 22/02/2005, pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.849/2003 privind personalizarea formularelor tipizate cu regim special, comune pe economie, Publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 25 din 13/01/2004,
respectiv prin introducerea unor noi prevederi art. 6 ind. 1 - art. 6 ind. 4, dupa art. 6 din OMF 1.849/2003,

"Art. 6 ind. 1. - Formularele cu regim special de înseriere şi numerotare utilizate în activitatea financiară şi contabilă, personalizate, tipărite în baza prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 989/2002 privind tipărirea, înserierea şi numerotarea formularelor cu regim special, care nu conţin toate elementele de identificare prevăzute la art. 1 alin. (2), pot fi utilizate până la epuizarea stocului de formulare, cu condiţia completării de către emitent, manual sau utilizând sistemele informatice de prelucrare automată a datelor, a elementelor care lipsesc.
Art. 6 ind. 2. - În cazul în care pe parcursul desfăşurării activităţii se produc modificări ale unor elemente de identificare, cum ar fi denumirea sau sediul social, acestea pot fi operate în antetul formularelor prin înscriere sau prin aplicarea unei ştampile care să cuprindă datele de identificare actualizate.
Art. 6 ind. 3. - Elementele de identificare «Codul IBAN» şi «Capitalul social» pot fi pretipărite, prin imprimarea acestora pe fiecare exemplar original, sau pot fi înscrise manual ori utilizându-se sistemele informatice de prelucrare automată a datelor.
Art. 6 ind. 4. - Pentru sediile secundare ale persoanelor juridice formularele cu regim special de înseriere şi numerotare se personalizează cu datele de identificare a persoanei juridice, iar elementele de identificare a sediului secundar se pot pretipări pe fiecare exemplar original sau se înscriu în momentul completării formularului respectiv."

Deci, în cazul dvs. rezultă că puteţi folosi în continuare tipizatele cu regim special deja achiziţionate, cu condiţia menţionării schimbării sesiului social, fie prin completarea manuală a noului sediu al "furnizorului" pe toate exemplarele facturii (cu ştampila societăţii pe competare), fie prin aplicarea unei ştampile cu noul sediu, lânga datele deja tipărite.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura tipizata sau listata din pc haiducu haiducu BUNA SEARA ce facturi sunt valabile la ora actuala ???? cele tipizate sau cele din programul de facturare??? daca sunt cele listate in cite exemplare se fac ... (vezi toată discuția)
Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate din nou??? oanacozos oanacozos Am inteles eu bine sau au fost reintroduse formularele tipizate cu serii asigurate de Imprimeria Nationala prin.HG 105/2009???????????? (vezi toată discuția)