avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale expirare mandat administratori SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

expirare mandat administratori SA

Am fost administrator la o Societate pe Actiuni, madadul a expirat de curand.Societatea nu mai are activitate comerciala de doi ani cu acordul actionarilor majoritari. Sunt actionar in societate dar nu majoritar. Avand in vedere ca nu mai doresc sa fiu administrator si faptul ca in ultimii doi ani am convocat AGEA de mai multe ori unde am cerut schimbarea administratorului , mai trebuie sa convoc AGEA sau actionarii majoritari trebuie sa convoace AGEA pentru numirea altui administrator ? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:27, 13 Iulie 2009
Consiliul de administratie al societatii este format tot din noi ( cei doi fosti administratori ), dar actionarul principal care detine peste 50% din actiunile societatii nu raspunde la convocari. Vrem sa stim daca noi fostii administratori mai avem vreo obligatie , mai convocam AGEA sau asteptam decizia majoritarului......
Multumesc mult
Ar fi AGA ordinara, pentru care cel putin la a doua convocare nu va tine nimic in loc sa hotarati ce se cuvine chiar fara actionarul majoritar:

Art. 112 - (1) Pentru validitatea deliberărilor adunării generale ordinare este necesară prezenţa acţionarilor care să deţină cel puţin o pătrime din numărul total de drepturi de vot. Hotărârile adunării generale ordinare se iau cu majoritatea voturilor exprimate. Actul constitutiv poate prevedea cerinţe mai ridicate de cvorum şi majoritate.

(2) Dacă adunarea generală ordinară nu poate lucra din cauza neîndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1), adunarea ce se va întruni la o a doua convocare poate să delibereze asupra punctelor de pe ordinea de zi a celei dintâi adunări, indiferent de cvorumul întrunit, luând hotărâri cu majoritatea voturilor exprimate. Pentru adunarea generală întrunită la a doua convocare, actul constitutiv nu poate prevedea un cvorum minim sau o majoritate mai ridicată.

Cred ca ati stat prea mult dupa actionarul majoritar... Luati atitudine macar acum, fie in sensul prelungirii mandatului administratorilor existenti, fie in sensul numirii altora (care sa si accepte), fie in sensul dizolvarii societatii daca nu mai merge altfel. In ultimul caz e o alta discutie, deoarece dizolvarea este de competenta AGA extraordinara.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie administrator unic etta etta Actionarul majoritar al unei SA il poate suspenda din functie pe administratorul unic? (vezi toată discuția)
Societate fara administrator? mona75 mona75 Va rog sa ma lamuriti daca este posibil in urmatoarea problema Suntem mai multi asociati la un SRL . Asociatul X vinde partile sociale celorlanti asociati , ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)