avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societate/Unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societate/Unitate

Buna ziua,
Ma numesc si as vrea sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii confuza pentru mine, ma aflu in situatia in care, conform contractului colectiv de munca, va trebui sa primesc un ajutor/spor sau bonus(nu stiu exact termenul dar nu asta este important), in valoare de "un salariu mediu pe societate". Acum, din informatiile mele, si dupa intrebarile puse la biroul de resurse umane, se pare ca la noi se primeste un salariu mediu PE UNITATE, iar la cererea de explicatii privind situatia confuza pt. mine, mi s-a spusa ca societate=unitate. Bun, eu nefiind de aceasta parere, va intreb pe dumneavoastra, este corect ce mi s-a transmis? Daca nu este corect, este interpretabil juridic termenul de societate? Adica sa poata sa-mi demonstreze conform unei decizii sau nu stiu, oricum altcumva ca societate=unitate...
Intreb aceste lucruri deoarece in situatia in care societate nu este egal cu unitate, acel bonus se va dubla :)
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 26 August 2015
in acest caz unitate este sinomim cu societate, deoarece se vorbeste de societatea comerciala despre al carui CCM se face vorbire care este de fapt unitatea economica ....sinonime.... parerea mea...
Este corect ce vi s-a transmis. Notiunea de unitate este identica cu cea de societate cand este vorba despre ccm.
Multumesc amandurora pentru raspunsuri!
Cu respect,
Dan
freeelis a scris:

Este corect ce vi s-a transmis. Notiunea de unitate este identica cu cea de societate cand este vorba despre ccm.

Am uitat sa mentionez, nu stiu daca mai are importanta sau nu, dar societatea are mai multe unitati, de aici nelamurirea mea, gandidu-ma ca societatea este alcatuita din mai multe unitati.
Multumesc inca o data!
Nu conteaza ca are mai multe unitati ... sintagma de "unitate" se refera la societatea respectiva.

Poate ne postati prevederea din CCM care v-a creat aceasta nedumerire.

Alte discuții în legătură

Salariu-bonus la nastere anca_2007 anca_2007 Buna, am aflat de curand de salariul-bonus la care au dreptul noile mamici, conform contractului colectiv de munca. Numai ca: am nascut in urma cu aproape 2 ... (vezi toată discuția)
Ajutoare minime pentru nasterea fiecarui copil madalin2789 madalin2789 Buna ziua, Am si eu o nelamurire in calitate de sot al unei viitoare mamici, privind CCM din cadrul societatii in care lucrez. Conform CCM Art. 51 \" Pe ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! v.anca v.anca Buna ziua!!! Am o intrebare.este obligatoriu ca o societate care a avut angajata o persoana si aceasta a ramas insarcinta sa ii plateasca un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)