avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli care nu sunt necesare.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli care nu sunt necesare.

la unul din etaje sunt doua becuri de 100 Watii. De cate ori traversez etajul m-a dor ochii. Suprafata holului nu este atat de mare incat sa fie nevoie de doua astfel de becuri.Proprietarii spun ca nu au solicitat cele doua becuri.Este singurul etaj cu astfel de becuri.La celelalte etaje becurile au putere mai mica si sunt suficiente.
Daca proprietarii nu au solicitat doua becuri atunci cine ia o astfel de decizie?
Daca un proprietar a solicitat sa fie amplasate doua becuri de 100 W, ceilalti proprietarii se pot trezi ca sunt pusi un numar dublu de persoane la plata cheltuielilor de energie electrica?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:04, 26 August 2015
Ce as face eu: as pune un bec de 40W si l-as inlocui pe cel existent.
Atat de simplu.
Buna ziua,

nu se pune problema dublarii numarului de persoane la intretinere pentru motivul aratat de dvs.
Inlocuiti becurile de 100 de W cu 1-2 de 40W, asa cum s-a mai spus (sa aveti acordul as. prop.).
Proprietarii care schimba becurile fara acordul as. prop. trebuie sa suporte consecintele luate de dvs. in AG. Sa stiti ca mai sunt asemnea "fapte" si in alte asociatii si cu mare greutate am reusit sa-i aducem in rand cu lumea!
Avand in vedere tehnologia actuala aveti posibilitatea sa inlocuiti becurile traditionale,cu becuri economice care asigura atat confortul vizual cat mai ales cel financiar
Exista becuri cu lumina rece sau becuri cu led
Nu are legatura puterea becurilor cu numarul de persoane introduse la calculul cotelor de intretinere
gabi189 a scris:
Daca proprietarii nu au solicitat doua becuri atunci cine ia o astfel de decizie?

Am ajuns pe palierul dumneavoastra si pentru ca nu vedeam bine am pus doua becuri de cate 100 de Wati pe care le aveam in buzunar. Am crezut ca o sa fiti multumit! =D>

Va sugerez sa intrebati presedintele sau administratorul sa vedeti de ce au pus becuri atat de puternice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Becuri led h4 pentru faruri ilegale? Stroie_Stefan Stroie_Stefan Buna ziua. Am achizitionat din comert o pereche de becuri led H4 pentru autoturismul meu. As dori sa stiu daca risc sa fiu oprit de agentii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Problema cu lumina de pe scara, va rog sugestii ellena ellena Locuiesc intr-un bloc cu scara neiluminata natural, si de aceea pe fiecare palier exista in permanenta un bec aprins, mai putin la ultimul etaj unde este ... (vezi toată discuția)
Consum mare de energie electrica ContSters189595 ContSters189595 am o intrebare mie mi se pare mult 230 kw consum energie electrica pe o scara timp de 2 luni. nu avem decat interfonul ,la fiecare apel din interfon ... (vezi toată discuția)