avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Valoare expertiza financiar-contabila pentru asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Valoare expertiza financiar-contabila pentru asociatie propietari

Care este valoarea unei expertize financiar contabile a unei asociatii de propietari de 136 de apartamente ?
Cel mai recent răspuns: ellyna_57 , utilizator 13:47, 28 August 2015
Buna ziua,

depinde de obiectul expertizei. Va dati seama ca una este sa verifice daca s-au calculat cotele de intretinere pentru 1 apartament pentru o perioada de cateva luni si cu totul altceva ar fi o verificare de fond. Daca este dispusa de instanta, de regula in dosarele cu asociatii se stabileste un cuantum intre 500 si 1000 de lei, provizoriu, urmand ca expertul sa solicite majorarea onorariului sau daca este cazul. Daca expertiza este extrajudiciara ( adica ceruta de parti in afara unei judecati) preturile solicitate de expert sunt similare dar pot fi negociate.
Costurile aferente unei expertize financiar contabile sunt conditionate de mai multe aspecte
1-Onorariul expertului
2-Numarul obiectivelor expertizei financiar contabile
3-Perioada pentru care se solicita expertiza financiar contabila 1,2,3 ani
Pe chitanta eliberata de Asociatia de locatari nr.8 din Gura-Humorului,este trecuta doar suma iar la reprentand este trecut contravaloare intretinere luna iunie 2015.De cateva luni nu au mai fost afisate tabelele cu sumele de plata si din ce sunt formate.Noi ca locatari,am cerut relatii si de la ACET Suceava-sucursala Gura-Humorului,ni s-a comunicat ca ei nu tin evidenta decat a facturilor emise de furnizor,in rest este treaba asociatiei.Daca eu ca locatar vrea sa vad daca apar cu intretinerea la zi sau sunt restantiera nu am de unde afla.Cand am cerut relatii la casiera ni s-au aratat niste tabele cu modificari si care nu purtau decat semnatura ei.
Va multumesc!Ceea ce de fapt ne intereseaza pe noi locatarii este daca banii care ii platim sunt predati.La avizierul blocului nu exista liste cu locatarii din care sa rezulte din ce este formata suma,daca plata este la zi.
asociatie de proprietari,pentru clarificarea situatiei,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 solicitati presedintelui de asociatie documentele justificative
Totodata solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare afisarii lunare a listelor de intretinere care sa evidentieze natura sumelor impuse proprietarilor

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Proces cu asoc: asistare/participare la expertiza contabila judiciara fbogdan fbogdan Litigiu cu Asoc. Propr, eu sunt parat. S-a admis expertiza contabila. Avocatul meu spune ca nu are baza legala ca sa ceara instantei sa admita ca eu (parat) sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila nicoleta dumitru nicoleta dumitru buna ziua, stie cineva cat costa o expertiza contabila facuta la asociatia de locatari pe un an? (vezi toată discuția)