avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire concediu maternitate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire concediu maternitate

Buna ziua.
Sunt angajata la o scoala si am o poprire pe salariu de la ANAF (datorii neplatite ale unei firme ce a fost pe numele meu dar a avut alt administrator..administratorul a fugit din tara, eu a ramas sa platesc datoriile firmei), din care mi se opreste 1/3 in fiecare luna. Avand in vedere ca sunt insarcinata si din luna septembrie voi intra in concediu de maternitate (126 de zile pre si post natal), mi se va pune poprire si pe banii pentru concediu de maternitate? Am intrebat contabila scolii si mi s-a spus ca poprirea e poprire si mi se vor opri bani si pentru aceste 126 de zile de concediu de maternitate, dar eu stiu ca legea spune altfel. Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:25, 24 Septembrie 2015
Sesizati conducerea institutiei unde lucrati si daca nici aceasta nu ia nicio masura de intrare in legalitate, atunci promovati o actiune in instanta.
Va multumesc mult.
Asa am sa procedez.
Lua'i leg[tura cu executorul și dovediți-i că vă reține sume neurmăribile silit, faceți-i plângere penală dacă nu vă restituie banii. Faceți-i plângere penală contabilei fără competență profesională.
Este exclusa poprirea pe drepturile banesti din indemnizatia ptr.concediul de maternitate.[Art.729(7)NCPC]..Daca nu intelege nu va ramane decat actiune in instanta.
O contestație la executare ar dura minim 6 luni și ar genera cheltuieli de judecată plus alte ce vor trebui avansatepentru întoarecerea executării.

Pentru astfel de situații doar plângerea penală rezolvă rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe indemnizatia de risc maternal cristi.sv cristi.sv Daca am instituita poprire pe salariu, iar intre timp am beneficiat de concediu de risc maternal, se poate retine din indemnizatia de risc maternal suma ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu prenatal/postnatal gabrielstr gabrielstr Buna seara, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)
Retinerile salariu DanielRotaru DanielRotaru Retinerile din salariu de catre angajator fara baza legala. Stiu textul de lege: (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor ... (vezi toată discuția)