Buna ziua.
Sunt angajata la o scoala si am o poprire pe salariu de la ANAF (datorii neplatite ale unei firme ce a fost pe numele meu dar a avut alt administrator..administratorul a fugit din tara, eu a ramas sa platesc datoriile firmei), din care mi se opreste 1/3 in fiecare luna. Avand in vedere ca sunt insarcinata si din luna septembrie voi intra in concediu de maternitate (126 de zile pre si post natal), mi se va pune poprire si pe banii pentru concediu de maternitate? Am intrebat contabila scolii si mi s-a spus ca poprirea e poprire si mi se vor opri bani si pentru aceste 126 de zile de concediu de maternitate, dar eu stiu ca legea spune altfel. Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?
Va multumesc!
Lua'i leg[tura cu executorul și dovediți-i că vă reține sume neurmăribile silit, faceți-i plângere penală dacă nu vă restituie banii. Faceți-i plângere penală contabilei fără competență profesională.
Este exclusa poprirea pe drepturile banesti din indemnizatia ptr.concediul de maternitate.[Art.729(7)NCPC]..Daca nu intelege nu va ramane decat actiune in instanta.