avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv!

Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o panta unde se fac 2 benzi de mers, in fata mea o masina care i-am dat flash si nu vroia sa se dea pe banda din dreapta...intr-un final sa dat chiar in ultimul moment la limita unde cei de pe dreapta se bagau pe banda din stanga pentru ca se terminau cele 2 benzi, in fata mea...politia, era doar un agent in masina si imi face semn opresc pe dreapta , s-a prezentat, i-am inmanat actele dupa care intreb motivul pt care ma oprit...si spune, ai depasit linia continua fapt pentru care ti se va retine permisul de conducere, in momentul acela,ca urmare a uni conflict verbal,s-a decis sa mergem dupa cel care,,l-am depasit'' Domnul politist a ajuns primul ( e posibil sa fi vb cu cel pe care l-am depasit sa zica , ca el) am ajuns si eu, si lam intrebat pe cel cu masina, cum e domnule, ti-am dat flash , te-ai dat in dreapta , te-am depasit si in rest ce sa intamplat, si el ,,DA domnule asa este''. cand vine politisul incepe sa sustina sus si tare: Domne eu nici nu m-am miscat, domnul ma depasit pe linie continua!!! normal ca ...mi sa retinut permisul. Acum vreau sa depun contestatie( precitez ca nu am fost filmat ) am nevoie de niste instructiuni si de un exemplu de contestatie si daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi ce ar fi indicat sa fac.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
KnightRider, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 12:36, 15 Iulie 2009
Gresit.

ART. 118-O.U.G 195
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
.........................................................................................................................................................................................

Aici mie nu mi-e clar daca se ia in considerare si ziua in care procesul verbal a fost comunicat, practic ziua in care se intra in posesia acestuia si deasemenea daca aceasta contestatie se poate depune sambata sau duminica in cazul in care cele 15 zile se implinesc in una din aceste doua zile.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
Cromatic, utilizator
am dovada pana pe data de 20. deci pana atunci pot face contestatie, o sa merg maine si sa vad ce rezolv. cel mai bn vorbesc cu un avocat si il las pe el sa rezolve totul.
Azi n-am reusit sa ajung sa depun contestatia dar am decis sa las un avocat sa rezolve totul.
am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile voastre:veneam pe linia de centura dinspre popesti leordeni spre cernica.La intersectia cu cernica se fac 2 benzi iar in stanga am linie discontinua si apoi linie continua.eu am format practic a treia banda pentru stanga pe acea banda intre linia discontinua si cea continua pentru a vira la stanga.am fost oprit de politie pe motiv ca e depasire de coloana pe contrasens si ca acea banda este banda de regrupare(nu am gasit ce inseamna aceasta banda).In acea zona toti executa virajul la stanga de pe acea banda,nu exista sageti trasate.astept pareri...vreau sa fa csi eu contestatie si as dori sa stiu si ce acte imi trebuie pentru a face contestatia
KnightRider a scris:

Azi n-am reusit sa ajung sa depun contestatia dar am decis sa las un avocat sa rezolve totul.

Pana preia cazul avocatul(aveti/n-aveti timp) depiuneti/trimiteti contestatia(plangere contraventionala) direct la judecatorie sau prin posta.

Alte discuții în legătură

Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul si nu cred ca politia are dreptate! soryn3 soryn3 am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile ... (vezi toată discuția)
Linie continua si una discontinua ContSters184021 ContSters184021 Sa presupunem ca intalnesc un marcaj longitudinal format dintr-o linie continua si una discontinua alaturate, cea discontinua fiind cea mai apropiata de mine ... (vezi toată discuția)