avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lnscrierea bunurilor imobiliare in C.M.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lnscrierea bunurilor imobiliare in C.M.

Matusa mea FL a primit prin hotarare judecatoreasca ramasa definitive si investita cu formula executorie inca din 07.X 1997 dreptul de proprietate al unui imobil care-I fusese confiscate de regimul comunist. Pe baza sentintei a primit Decizia Primarului General , tot in aceiasi perioada , respective decemb. 1997, a semnat toate actele , si titlul executor si procesul-verbal de predare-primire insa a murit in noi. 1999 inainte de a-si intabula imobilul.
O alta matusa , care a murit si ea ,in oct. 2000, NS , sora cu mama primei matusi , a mostenit-o pe aceea in calitate de mostenitor collateral ordinar in april. 2001 , la cererea fiicei ei , singura ramasa in viata .
De ce nu a putut notarul public sa inscrie in certificatul de mostenitor al matusii NS imobilul pe care-l castigase in instanta matusa FL in anul 1997 si care primise deja din acel an atat titlul executor cat si Decizia Primarului ?
Intrebare : Cun poate verisoara mea SR , fiica mostenitoarei NS sa dobandeasca dreptul de mostenire al imobilului respective ???:frantic::((

Alte discuții în legătură

O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la bunici. ... Nelu gugulica Nelu gugulica O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la bunici. Bunicul decedat 1998,proprietar de teren prin legea 18/1991 .Prima problema :titlul de ... (vezi toată discuția)
Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)
am mostenit de la bunicul meu un teren arabil mihaelus mihaelus Buna ziua . Am mostenit de la bunicul meu un teren arabil in extravilanul unei localitati.Am ca dovada doar titlul de proprietate pe care l-am primit de la ... (vezi toată discuția)