avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la bunici. ...

O problemă cu o revendicare a unei moșteniri de la bunici.
Bunicul decedat 1998,proprietar de teren prin legea 18/1991 .Prima problema :titlul de proprietate a fost emis în anul 2004 deci după decesul bunicului,precizez următoarele sunt 4 copii, 3 in viața și mama mea decedata.una dintre mătuși care a și vândut casa părintească a cedat de bună voie un teren din localitatea de domiciliu a bunicilor in favoarea unei verișoara din partea bunicului.la momentul cedării nu se făcuse succesiunea după decesul bunicului deci nu se știa că bunicul mai are și alte proprietăți. A doua mătușă a făcut demersuri în scris către primăria de domiciliu a bunicilor și a aflat că proprietățile sunt pe numele bunicului și i s-au impus cu titlul executor plata impozitului pe ultimii 5 ani plus anul in curs .deci este posibil și obligatoriu să plătească doar ea nefăcînd anexa 24 sau succesiunea. Mătușă care a vândut casa susține că nu a ridicat ea titlul de proprietate iar verișoara nu vrea să recunoască cine deține titlul de proprietate în original ea trimițînd celei de a 2 mătușă o copie xerox..
Sper să se înțeleagă povestea..ce putem face .multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nelu gugulica , utilizator 23:45, 2 Aprilie 2022
Buna ziua.
In primul rand trebuie sa stiti ce doriti, ca sa aflati ce puteti face.
Din punct de vedere juridic, teoretic, ar fi trebuit sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicului decedat si sa stabiliti cotele ce revin fiecaruia dintre mostenitori.
Astfel se stabileste si plata impozitului direct proportional cu cota ce revine fiecaruia dintre mostenitori.
Multumesc inca o data. Prima problemă ar fi că mătușă care a cerut date de la primărie a primit o decizie de impunere a impozitului cu titlul executor pentu plata impozitului. Poate această decizie să o afecteze pe dumneaei dat fiind că este pensionară i s-ar putea face poprire pe pensie.? Toate proprietățile sunt in alt județ ar dura procedurile imediate de succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)