avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit de la bunicul meu un teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit de la bunicul meu un teren arabil

Buna ziua .
Am mostenit de la bunicul meu un teren arabil in extravilanul unei localitati.Am ca dovada doar titlul de proprietate pe care l-am primit de la primaria orasului in anul 1991.Pe titlul de proprietate suntem doua persoane.As dori sa trec pe numele meu partea de teren care imi revine pentru ca ulterior sa-l vand.Intrebarea mea este daca pot sa trec terenul ,partea mea, pe numele meu fara sa fac iesirea din indiviziune.Matusa mea cu care impart terenul a murit si a ramas mostenitoare vara mea,pe care nu o cunosc si nici nu stiu unde locuieste (este adoptata de matusa mea si nu ne-a prezentat-o niciodata ...e o problema incurcata ).Pot face demersurile in vederea trecerii terenului pe numele meu fara prezenta verisoarei(partea mea) ?Daca nu se poate, ce ar trebui sa fac ,de unde sa incep actiunea? Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Bianca-Maria Rusu , Avocat 14:21, 17 Decembrie 2021
Bună ziua! Va trebui să faceți ieșirea din indiviziune, pentru ca terenul să devină din proprietate comună pe cote părți, proprietate exclusivă pentru fiecare dintre dumneavoastră pentru cota proprie. Ieșirea din indiviziune se face prin partaj, fie voluntar, fie judiciar (la instanță).

Dacă nu vă cunoașteți verișoara, soluția cea mai bună ar fi o acțiune în partaj promovată la instanța competentă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil extravilan fara act de partaj cata14dc cata14dc Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate vinde un teren arabil extravilan in cazul in care exista un titlu de proprietate pentru 7 ha cu 4 proprietari trecuti ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)