avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru trecere prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru trecere prin loc nepermis

Buna ziua..sunt din Cluj Napoca si am fost amendat pentru trecerea printr un loc nepermis..vreau sa specific ca in zona in care am fost amendat se desfasoara lucrari de amenajare a carosabilului.in momentul respectiv trotuarele erau sparte iar pe anumite benzi de circulatie se asfalteaza, e ca un santier, iar lumea merge pe unde poate.in zona respectiva este statie de tramvai cu peron pe mijloc si paralel sunt statii de autobuze.tin sa mai specific ca zebra nu este marcata iar stopul nu este functionabil la trecerea de pietoni.
trecand strada printr un alt loc decat trecerea de pietoni "imaginara" (nu ca as fi fost singurul care facea asta in acel moment)am fost intors din drum de un domn politist care m a dus la masina dansului si a inceput sa ma ia la purecat.
acesta mi a cerut buletinul si neavandu l la mine i am dat cnp ul si numele.l am intrebat cum il cheama dar nu mi a zis..a spus ca voi vedea numele lui pe proces.mi a scris un proces verbal in care nu stiu ce a scris pentru ca nu mi l a aratat pentru ca i am spus ca nu il voi semna..in momentele acelea cat stateam la masina dânsului treceau si prin fata si prin spatele masinii de politie o gramada de oameni, la care i am spus ca: nu are de gand sa actioneze si sa le dea si lor amenda?la care mi a raspuns ca: nu avem destule cadre de politie sa ii oprim pe toti si ironic mi a spus sa fac o plangere la ministru in aceasta privinta.mi a mai spus ca fiinda sunt obraznic si comentez imi va da amenda cea mai mare.la sfarsit mi a comunicat in caz, ca nu vreau sa semnez procesul verbal imi va fi trimis acasa.
intrebarea mea pentru Dumneavostra e:
sunt modalitati ca sa evit plata acestei amenzi?sau am sanse daca depun contestatie?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
maltomme, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:41, 29 August 2015
Nu inteleg din ce motiv nu ati semnat pv, ati fi putut contesta deja ca sa nu mai asteptati pana vi se comunica acasa. Prin semnatura, luati la cunostinta, nu inseamna ca sunteti de acord cu ce s-a scris in el !
Pentru simplul motiv ca majoritatea cetatenilor nu isi cunosc drepturile, nu citesc ce trebuie sa semneze si traiesc cu speranta ca daca pv nu le este comunicat in termen atunci acesta se anuleaza si nu mai platesc amenda.

La rubrica respectiva scrie "Am luat la cunostinta" si nu "Recunosc fapta"!

Ce ma distreaza cel mai mult acum este faptul ca multi conducatori auto nu cunosc ca procesul verbal poate fi comunicat in termen de 60 de zile si nu de 30 de zile cum era pana recent, astfel pot fi pietoni 45 de zile dupa expirarea dovezii cu drept de circulatie care este valabila 15 zile!
Interventie moderator

@cyan
@maitomme

Extras din Regulamentul forumului.
2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

Va rog sa respectati regulamentul. Va multumesc.

@cyan
Daca imi aduc bine aminte v-am mai atras atentia asupra nerespectarii regulamentului. Pana acum nu v-am monitorizat, dar o voi face de acum inainte.

ing. Ioan Ciobanu

Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Dle Cioan, cu tot respectul, nu am stabilit nicio relatie profesionala cu utilizatorul, i-am indicat doar cum poate stabili o astfel de relatie, adica prin mesaj privat MP (de altfel, si dvoastra ati mentionat aceasta metoda) si cum sa incarce fisiere jpeg.
Cu toate ca exista optiunea de a face publica adresa de email eu nu am facut-o niciodata iar daca unii utilizatori mi-au solicitat ajutor in privat nu le-am raspuns decat prin intermediul forumului.
Nu imi aduc aminte sa fi fost atentionat vreodata de catre dvoastra ptr incalcarea regulamentului forumului, doar dna Pintea m-a atentionat cand am dat niste sfaturi aiurea, am tinut cont de avertisment si nu am mai postat mesaje contrare regulamentului forumului.
Nu ma supar daca ma monitorizati!:)

cyan a scris:

Prin MP (Mesaj Privat) iar pozele se incarca pe postimage.org.

Sunt curios cum se va comunica acasa daca nu sunt acasa ;)

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)