Copie după buletinul dvs, după certificatul de naștere al copilului, după hot de divorț dacă e cazul sau după anterioara hot prin care s-a stabilit pensie, chitanță care atesta plata taxei de timbru de 20 de lei, cererea în care incercati sa argumentați creșterea nevoilor minorului,.
Contează ce s-a schimbat de când aveți stabilita pensia ca dacă nu i s-a mărit salariu, nu se poate majora nici pensia. O aveti stabilita în procent sau în suma fixa?
in suma fixa din anul 2009, atunci a declarat ca nu realizeaza venituri
pot cere si plata pensiei pe luna in curs,sa fie facuta pana la sf lunii? nu am niciodata vreo siguranta a datei, trimite si dupa 2 luni,
actiunea nu e scutita de timbru?
Avand in vedere ca pensia de intretinere a fost stabilita in functie venitul minim pe economie, in suma fixa, intrucat paratul nu realiza venituri , iar intre timp acesta s-a angajat ( cu forme legale) ,este necesara formularea unei actiuni de stabilire pensie in functie de venitul realizat de catre parat, deci in functie un nou criteriu - venitul net realizat lunar.
Daca va aflati in aceasta situatie, atunci este necesar sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate prin intermediul instantei.
Daca insa nici la acest moment nu realizeaza venituri, se poate formula o actiune de majorare a pensie de intretinere in functie de venitul minim actual pe economie, intrucat acesta a fost majorat de la data solutionarii cererii anterioare.
Instanta va dispune obligarea la plata pensiei de intretinerii stabilite sau majorate dupa caz. de la data introducerii actiunii in situatia in care paratul nu va face dovada achitarii pensiei de intretinere pe parcursul solutionarii cererii, iar in cazul in care ulterior acesta nu va achita de bunavoie pensia de intretinere, aveti posibilitatea sa adresati unui executor pentru punerea in executare a hotararii , aceasta bineinteles in situatia in care exista posibilitatea excutarii silite ( venit, bunuri, lichiditati in conturi).
Actiunea nu mai este scutita de plata taxei de timbru ,ci se timbreaza cu 20 lei conform dispozitiilor aratate mai jos:
Art. 15
Taxele judiciare de timbru pentru unele actiuni si cereri referitoare la raporturile de familie sunt urmatoarele:
............................................
e) pentru cererile care nu sunt accesorii unei cereri de divort si care au ca obiect stabilirea locuintei copilului, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere si educare a copiilor, dreptul parintelui sau al altor persoane decat parintii de a avea legaturi personale cu copilul, locuinta familiei — 20 lei fiecare cerere;
.............................................