avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata sambete si duminici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata sambete si duminici

Buna ziua. Mama mea lucreaza ca infirmierala un spital de copii cu handicap.

De ceva vreme, li s-a anuntat ca trebuie sambetele si duminicile nu li se vor mai plati, li se va oferi un liber in schimb.
Acum, toti angajatii sunt pusi sa dea bani inapoi (300 ron timp de 4luni), insumand zilele de weekend de la inceputul anului. Si li sa spus sa zica merci ca nu li se cere si pe anul 2014.

De cand este prostia asta? Nu am citit nicaieri despre o asemenea hotarare judecatoreasca? Dupa ce ca li s-au taiat si sporuri, acum si idiotenia asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 27 August 2015
OUG nr. 83/2014 - salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice

art. 8
(1) in anul 2015, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pt orele lucrate in weekend germanu germanu Buna ziua! Am o mare nelamurire...se mai acorda sporul de 100% uatia pt orele lucrate in weekend? Situatia mea este urmartoarea: sunt angajat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Liber in weekend Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Lucrez ca polițist local (funcționar public),problema este următoarea: de la începutul anului nu am avut decât un weekend(am ieșit din tura de noapte ... (vezi toată discuția)
Weekend-ul se plateste dublu? ggasokaa ggasokaa Buna ziua, lucrez la o institutie bugetara in capitala, institutie a carei specific implica lucrul in week-end. Evident recuperarea zilelor se ia luni si ... (vezi toată discuția)