avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare masina

buna ziua. in iunie 2011 am cumparat o masina de la o societate comerciala din iasi. cand am fost sa o inmatriculez, ofiterul respectiv mi-a spus ca undeva (parca pe contractul de vanzare-cumparare) mai trebuia pusa stampila/semnatura vanzatorului.am incercat sa contactez persoana respectiva insa aceasta nu era din iasi,si nu a mai venit sa-mi puna stampila de care aveam nevoie.au trecut luni/ani de cand am incercat sa dau de persoana respectiva insa fara succes. zilele trecute am fost in audienta la comandantul de la inmatriculari,i-am aratat actele si spre uimirea mea a zis ca actele sunt in regula. nu era necesara stampila respectiva,nu era necesar contractul de vanzare-cumparare deoarece aveam factura fiscala justificativa.deci..si acum 4 ani actele ar fi fost in regula si ar fi trebuit sa o inmatriculeze.zilele trecute am fost si am platit din nou toate chitantele necesare (pt certificat,la primarie etc) iar cand m-am dus cu dosarul la ghiseu ..mi-a zis ca trebuie sa platesc taxa de mediu/poluare la ANAF,lucru care comandantul nu mi l-a mentionat.a zis doar ca actele sunt ok si sa ma duc cu dosarul la ghiseu. intrebarea mea este DE CE TREBUIE SA PLATESC ACEASTA TAXA deoarece acum 4 ani aceasta taxa nu exista si ei totusi nu mi-au inmatriculat masina (din vina lor/lipsa de profesionalism) desi actele erau bune,mai ales ca am vazut recent pe internet un articol referitor la restituirea taxei respective. vreau sa imi spuneti, va rog, cine are dreptate (eu sau politia) si daca vi se pare firesc/legal ceea ce imi spolicita cei de la inmatriculari. astept raspunsul dvs. va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: maridana1986 , utilizator 14:03, 27 August 2015
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati cu o contestatie scrisa organului de inmatriculare explicand situatia.
In situatia in care nu aveti castig de cauza prin aceasta forma va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
deci..in final , eu am dreptate? trebuie sa mi-o inmatriculeze fara sa mai platesc taxa de mediu/poluare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat toate actele masinii cumparatorului camelia87 camelia87 Va rog sa ma ajutati! Am vandut o masina in luna martie, act de vanzare cumparare si am fost in aceasi luna sa o scot din evidenta de la adm. financiara. Am ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare clauditza2208 clauditza2208 Buna seara am si eu o problema legata de taxa de poluare .Mentionez ca sunt persoana juridica si detin o masina Dacia Logan achizionata in leasing de la RCI ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)