avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Branșare la rețeaua de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Branșare la rețeaua de gaze

Vă rog să-mi comunicați, dacă există un act administrativ care stabilește ce sumă de bani trebuie să dau celor care au introdus rețeaua, la noi în curte, pentru a mă branșa și eu la rețeauă. Menționez faptul că în 2001 s-a introdus rețeaua la noi în curte de 6 persoane din totalul de 31 de apartamente. Aceste persoane printr-un act notarial s-au costituit in asociație de proprietari cu capitalul social echivalent cu cheltuielile aferente. Până acum s-au branșat 10 persoane care au plătit fiecare câte 600$, la cei 6 care au introdus inițial rețeaua,( respectiv 100$ la fiecare). Eu vreau să plătesc, dar la toți cei care s-au branșat, dar nu știu ce sumă să dau la fiecare care s-a branșat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:40, 27 August 2015
Discutati cu cei care au cheltuit si vedeti cat vi se cere. Depinde cum au stabilit primii.
Daca fiecare din cei noi bransati au dat cate 600$, logic ar fi sa dati si dumneavoastra aceeasi suma, adica 600$. Cei 600 se vor imparti tot celor 6 asa cum au procedat si celalti 10 de care spuneti.

In alte asociatii s-a procedat si altfel.
Primii 6 au suportat toata cheltuiala si apoi au cerut fiecarui nou bransat cate 600$.
Al saptelea a dat 600 $ ce s-au impartit la primii 6.
Al 8-lea a dat tot 600 $ dar s-au impartit la cei 7 deja bransati.
Al 9-lea a dat tot 600$ dar s-au impartit la cei 8 deja bransati...
Asa si-au recuperat treptat banii...
Asa au procedat altii in situatii asemanatoare dar, repet, discutati cu ei si vedeti cat vi se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un vecin adelinel adelinel Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un bloc cu doua scari(cu cate 4 apartamente pe scara), acum 4 ... (vezi toată discuția)
Despagubire teava gaze mihaela_2013 mihaela_2013 Buna ziua, Cum se face plata la despagubirea investitiei la teava de gaze? Doresc sa prelungesc teava de gaze si proprietarul initial imi cere 600 lei. Nu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din bransamentul de lumina a vecinului de pe proprietatea mea eugenia-vava eugenia-vava Soacra mea a contruit prin 1965 o casa pe care a bransat-o la reteaua de curen. In urma decesului ei casa si curtea s-a impartit celor 2 mostenitori care au ... (vezi toată discuția)