avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICARE CODUL MUNCII CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICARE CODUL MUNCII CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua!
Incepand cu data de 01.01.2015 stiu ca s-a modificat Codul Muncii in ceea ce priveste problema acordarii concediului de odihna.
Astfel, daca in Codul Muncii de dinainte de modificare art. 145 alin 2 prevedea:
" durata concediului de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic", acum aceasta prevedere nu mai exista; in plus, perioadele de incapacitate temporara de munca, concediu maternitate nu se mai scad din durata efetiva a concediului de odihna.

Intrebarea mea este urmatoarea, intrucat tot Codul Muncii precizeaza ca durata minima a concediului de odihna anual este de 20 zile lucratoare eu ce sa inteleg ca indiferent daca o persoana se angajeaza la inceputul sau mijlocul anului acesta tot de acest minim de 20 de zile beneficiaza?( tinand cont de faptul ca nu mai exista prevederea potrivit careia concediul se acorda proportional cu perioada lucrata efectiv); si daca indiferent de data angajarii beneficiaza de acest minim de 20 zile, nu i se mai retin banii pentru co necuvenit daca pleaca din societate mai devreme?

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine... Sunt confuza....

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mrac , utilizator 11:46, 28 August 2015
Intr-adevar, prevederea respectiva a fost eliminata din Codul Muncii, insa practica a ramas aceeasi.

De asemenea, salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
Asa ma gandeam si eu...
Multumesc frumos pentru raspuns!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihnă Mandyna Mandyna Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ceau ceau In asociatie avem angajata cu carte de munca femeia de serviciu 2 ore /zi. De cate zile de concediu de odihna anual benficieaza aceasta? (vezi toată discuția)
Concediu legal schiopucatalin schiopucatalin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat vis-a-vis de situatia in care ma aflu Sunt angajat din 1 martie intr-o institutie de invatamant ca personal ... (vezi toată discuția)