avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cand m-am nascut ?! :(
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cand m-am nascut ?! :(

Buna ziua
Situatia e urmatoarea : pe certificatul de nastere la DATA NASTERII apare xx.09.1974
Iar nasterea trecuta in registrul starii civile la data de xx.08.1975 !!!
Eliberat la aceeasi data cu inregistrarea la starea civila, 1975

Practic nasterea s ar fi putut produce oricand in intervalul dintre 74 si 75, nu ?
Sau poate chiar si mai devreme.... :(
Daca parintele adoptiv nu a stiut data reala a nasterii...putea declara orice...sa fie acolo ?!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:23, 30 August 2015
Buna ziua,
Daca stiti unde v-ati nascut va puteti adresa spitalului care va va lamuri.
Dupa aceia, cu dovada de la spital, va puteti adresa instantelor pentru a solicita indreptarea erorii materiale.
Va multumesc pt raspuns
E frustrant...
Am stiut intotdeauna ca am fost adoptata, si NU de la parintii care m-au crescut
Mi-am pus mereu intrebari : "de unde vin ? Cine sunt ?"
Am considerat ca poate e mai bine sa nu stiu

Poate vi se pare ciudat, dar in toti cei 40 de ani ai mei am crezut ca certificatul de nastere e un DUPLICAT eliberat cu un an mai tarziu
Asta pana zilele trecute cand am avut nevoie de o copie si m-am uitat un piiiic mai sus, la data inregistrarii la starea civila...si am avut un soc !!!
ACUM NU MAI STIU NICI CAND M-AM NASCUT CU ADEVARAT... :(

Multumesc de intelegere
Teribil de frustrant

Edit : ma rog...adoptie e mult spus
Cum se facea acum 40 de ani, ca am mai vazut cazuri
Luai un copil si il treceai pe numele tau
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
CamyF, utilizator
Buna ziua,
Sunteti nascuta in anul 1974. Acea data nu s-a schimbat. Data cand v-au fost modificate datele (numele si prenumele) este 1975.
Nestiind nimic despre adoptii, am inteles...mai greu, data fiind si starea emotionala, dar am inteles ca atunci a fost schimbat numele cu al noilor parinti
Deocamdata ma multumesc cu atat

Va multumesc pt ajutor
Data nasterii dvs. este xx.09.1974. Data infierii dvs. mai exact data inregistrarii infierii este xx.08.1975. Mai precis ati fost infiat/a la varsta de 11 luni. La inregistrarea adoptiilor datele cu privire la anul, luna, ziua nasterii nu se schimba niciodata. Si nici CNP-ul. Se schimba doar numele, eventual chiar si prenumele si parintii. Deci in continuare puteti sufa in lumanari in xx.septembrie. Si cum se apropie luna septembrie va uram de pe acum La multi ani!
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire pentru copil infiat care a ramas cu initiala tatalui natural in descrierea numelui vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua si Sarbatori fericite! Va rog sa ma ajutati in intelegerea urmatoarei situatii: O mama a nascut 3 copii : - primul a fost infiat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia ... Euroinvest Euroinvest Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si sa ma indrumati in situatia pe care o voi relata. Santem cinci frati (toti adulti,unii dintre noi cu copii),nascuti ... (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)