avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Tatal meu a decedat in dec 2006. In urma decesului au ramas niste ternuri mostenite de acesta prin partaj succesoral de la parintii lui si casa construita cu mama pe ternul acesteia in anul 1970.
Mentionez faptul ca pentru terenul mamei nu gasesc nici un act, este de la mama ei dat dupa castorie(anul 1969 de atunci plateste impozit la primarie), verbal si nu a fost introdus la masa asuccesorala cand a facut partaj succesoral cu fratele ei.
Am fost patru frati din care au decedat doi. Dupa decesul unuia ceilalti au zis sa ma ocup eu de inmormantari de intretinerea si grija parintilor deoarece am posibilitati, fara sa scriem intelegerea. Doresc sa deschid succesiunea in instanta deoarece unul din frati decedati are o fica rezultata dintr-o relatie neoficiala dar recunoscuta, domiciliata in alta comuna . Nici unul dintre ei nu au contribuit la inmormantare si parastase si din aceste motive si chiar daca s-a convenit verbal intre noi as dori sa-i inlatur de la succesiune pe motive de trecerea celor sase luni de la deces. In cele sase luni am platit impozitul pentru terenuri si constructii am impejmuit o parte a curtii cu plasa de sarma pentru a fii protejata gospodaria(am bon de 600 lei plasa de sarma, chitanta plata impozit in cre scrie platit prin numele meu, am dat in folosinta unor persoane niste terenuri pentru a nu ramane nemuncite, m-am ocupat si de intretinerea mamei si administrarea intregii gospodarii. Daca puteti sa-mi dati un sfat cu privire la:
- Mama in calitate de sotie are drept de succesiune la terenurile dobandita de tata prin partaj succesoral de la parintii sai,
- Pot sa consider cand formulez actiunea in instanta ca nu si-au manifestat optiunea la succesiune in termenul de sase luni find straini de succesiune mama si ceilalti frati,
- terenul dat in folosita mamei mele in anul 1969 intra la masa partajabila deoarece este construita casa pe el si a fost exploatat pe toata perioada casatoriei(a fost zona necolectivizata)
Cu cele doua documente fac dovada ca am acceptat tacit succesiunea si ceilalti nu. Multumesc.


Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:54, 13 Iulie 2009
1. tatal dvs defunct va fi mostenit de sotie si de catre copii sai,
2. pentru ceilalti mostenitori, cautati sa invocati exceptia prescrierii dreptului de optiune succesorala.


av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiune, obligatiile copiilor fata de parintele supravietuitor ancuta ursulet ancuta ursulet Tatal meu a decedat. Am ramas ca mostenitori mama si patru copii. Cheltuielile de inmormantare le-am suportat, cu mari discutii, toti copiii. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)