avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare in aceeasi institutie pe acelasi post.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare in aceeasi institutie pe acelasi post.

Buna ziua,
Am auzit despre o situatie care mi s-a parut cam ciudata si nu reusesc sa gasesc explicatia.
Exista posibilitatea legal, ca un angajat din sistemul bugetar care a demisionat, sa fie reincadrat in aceiasi institutie, prin concurs, pe acelasi post si la mai putin de un an de la data demisiei?
Cel mai recent răspuns: nuzicacu , utilizator 10:06, 30 August 2015
Da, exista o astfel de posibilitate.

Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
Daca angajatul are dreptul de a alege, institutia nu are aceleasi drepturi de a nu mai colabora cu oameni care lasa treaba balta, demisionan?
Auzisem de-a lungul timpului ca cel demisionat, nu mai are sanse sa fie reincadrat in aceiasi institutie, mai ales la un timp relativ scurt de la demisie dar se pare ca era doar un zvon sau legile au fost schimbate.
Nu exista niciun text de lege care sa-i interzica unui fost salariat sa se angajeze din nou la un fost angajator.
Prin urmare:
- daca este vorba despre sectorul bugetar, institutia respectiva il va putea angaja numai daca va fi admis la examen sau concurs.

- daca este vorba despre sectorul privat, angajatorul respectiv are posibilitatea sa-i refuze angajarea, neexistand obligatia acestuia de a face incadrari prin concurs/examen.

Nu a exista niciodata un astfel de text de lege , referitor la "Auzisem de-a lungul timpului ca cel demisionat, nu mai are sanse sa fie reincadrat in aceiasi institutie ...".

Va multumesc mult, pentru raspunsul promt si lamuritor!

Se poate inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa demisie in armata florinnel_fostsgv florinnel_fostsgv buna ziua,in urma cu trei ani am plecat din armata prin demisie,as vrea sa stiu daca ma mai pot reincadra,multumesc. (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ginasirbu ginasirbu Lucrez intr-o institutie de invatamant unde am contract de munca pe perioada nedeterminata. Din anul 2008 cu aceiasi institutie am incheiat si un contract de ... (vezi toată discuția)
Cum angajez un contabil pe perioada desfasurarii concursului daca a demisionat fostul prin acordul partilor? Maria_79a Maria_79a Contabilul meu de la o unitate scolara a demisionat prin acordul partilor.Pe perioada desfășurării concursului pentru un post -normă întreagă, ... (vezi toată discuția)