avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pe mijloc de transport in comun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pe mijloc de transport in comun

Buna ziua!
Am primit astazi o amenda ratb in 668, pe amenda scrie valoarea de 150 lei, pe langa faptul ca m-am uitat pe site la ratb unde scrie 50 de lei indiferent daca o platesti pe loc sau in 48 de ore, [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:03, 1 Septembrie 2015
Nu trebuia să prezentaţi BI sau CI. faceţi contestaţie în anulare PV, şi specificati că nu există temei legal să prezentaţi actele de identitate. Acestea sunt spusele unui director RATB, la RTV sâmbătă.
si stiti cumva unde ar trebui sa merg?sunt venit nou in bucuresti, habar n-am unde sa ma duc
Împotriva unui proces-verbal de contravenţie se face plângere, nu contestaţie în anulare aşa cum vi s-a spus mai sus. Plângerea se depune la judecătoria pe raza căreia s-a săvârşit contravenţia.

Ce spune un director într-o emisiune televizată este egal cu zero pentru o instanţă. Dvs. trebuie să prezentaţi instanţei motive şi probe care să răstoarne prezumţia de legalitate de care se bucură procesul-verbal de contravenţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb - fara acte danielw danielw Buna ziua, Am fost legitimat de controlori acum doua saptamani si aveam doar copia dupa buletin la mine, pe care le-am dat-o, pentru ca ma grabeam foarte ... (vezi toată discuția)
Ratbv alexxci alexxci M-a prins controlul pe RATBV iar cucoana mi-a facut o constatare, cred, dupa dictare in care numele meu nu este corect dar se aseamana, adresa este corecta, ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal r.a.t.b complectat de constatator gresit anonimmm anonimmm Buna ziua in data de 27.03.2013 pe linia de transport in comun R.A.T.B am primit proces verbal pentru nevalidare portofel electronic mentionez ca procesul ... (vezi toată discuția)