avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj cu SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj cu SRL

Momentan sunt in concediu de crestere copil , peste o luna o sa fiu in somaj, deoarece mi s-a desfiintat postul si am ramas fara serviciu. Pana in somaj vreau sa infiintez un Srl. Mai pot intra in somaj daca am infiintata firma?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 08:29, 4 Septembrie 2015
Iulian Manea a scris:

Un asociat sau actionar la o societate comerciala are dreptul la ajutor de somaj....

Ce bine ar fi daca ar exista si o prevedere legala in acest sens!
Art.20 din Legea 76/2002
Se pot asigura în sistemul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prezentei legi, următoarele persoane:
a) asociat unic, asociaţi;
....

Prin urmare, asociatul unic /asociatii pot beneficia de somaj daca au incheiat contract de asigurare cu AJOFM-ul.
Calitatea de asociat, actionar, nu ii confera dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj decat daca are stagiu de cotizare la somaj, adica daca incheie contract de asigurare sociala cu AJOFM.
freeelis a scris:

...
Prin urmare, asociatul unic /asociatii pot beneficia de somaj daca au incheiat contract de asigurare cu AJOFM-ul.

:)
Raspunsul meu nu era pentru dvs. ci pentru Iulian Manea.

Alte discuții în legătură

Se poate primi somaj daca detii un srl? Emra Emra Buna ziua, Este legal ca o persoana sa primeasca somaj in conditiile in care detine o societate comerciala de tip SRL dar la care nu este angajat? Sunt ... (vezi toată discuția)
2 intrebari legate de somaj roxana_enache roxana_enache Buna seara! Sunt proaspat absolventa a facultatii de psihologie, am lucrat anul trecut 6 luni in cadrul unui ong (din aprilie pana in septembrie inclusiv), iar ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic la un srl care este pe 0 cesar cesar Buna ziua, Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0 de aproximativ 10 luni.Eu lucrez la o alta societate ca angajat de 12 luni.Societatea la care lucrez ... (vezi toată discuția)