avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul imi cere extras de cont
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul imi cere extras de cont

Buna ziua.

Tocmai am semnat un contract de angajare, e primul meu job. Pe langa toate hartiile pe care le-am semnat, mi-au spus ca am timp o saptamana sa le aduc copie dupa certificatul de nastere, diploma de bac si un extras de cont (cont pe care il am deja la banca cu care au ei contract).

Inteleg sa-mi ceara numarul de cont, ca sa stie unde baga salariul, dar de ce extras de cont?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 09:07, 3 Septembrie 2015
Probabil s-a referit la numarul de cont.
Hm, ok. O sa intreb sa vad care e treaba mai exact. Pe moment n-am avut destula prezenta de spirit sa intreb. Multumesc!
Intrebati si daca mai aveti nelamuriri cu ce v-a solicitat reveniti pentru a primi sfaturi pentru solutionarea problemei.
Va cere extrasul de cont ca sa vada daca este vorba de un cont functional, dar puteti sa-i aduceti de la banca o confirmare a existentei acelui cont pe numele dumneavoastra.
Mi-au raspuns asa:

Trebuie sa aduci un extras de cont din urmatoarele motive :
- Sa ne asiguram ca acel cont este deschis pe numele tau si ca tu esti titularul contului
- Sa ne asiguram ca acel cont este deschis in lei si ca este un cont valabil
- Daca tu ne scrii numarul contului si il scrii gresit, vrem sa avem extrasul de la BRD pentru a ne asigura ca nu platim salariul tau unei alte persoane

Are sens, imi imaginez...

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Taxa auto, schimbare cont ValentinAdrian ValentinAdrian Buna ziua,in cererea de returnare a taxei auto am declarat în acea cerere un cont IBAN de la banca BRD și între timp am schimbat banca deschizând alt cont ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)