avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intimat pentru fond - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intimat pentru fond - plangere contraventionala

Buna ziua,
Am primit o citatie azi care spune ca eu..sunt chemata in instanta cam 304 cod 1 civil - vacanta pe data de 24 aug 2009 ora 8.30 in calitate de intervenient in proces cu D.G.P.M bucuresti - Brigada Politia Rutiera in calitate de intimat pentru fond - plangere contraventionala.

Am aflat ca este vorba despre cineva cu care am avut un accident rutier si a pierdut carnetul de sofer pentru ca nu a acordat prioritate, omul acum incearca sa dea politia in judecata pentru ca crede ca a fost abusiv, intrebare, ce se intampla daca nu ma prezint, avand in vedere ca nu are nici o treba cu mine? trebuie neaparat sa fac o scrisoare si sa trimit? Unde?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:15, 14 Iulie 2009
Neprezentarea la termenul indicat de instanta nu este o solutie deoarece , in mod sigur , veti fi citata din nou pana va veti prezenta .
Aveti 2 variante : sa va prezentati la termen singura sau insotita de un avocat sau sa semnati un contract de reprezentare avocatiala cu un avocat si acesta sa se prezinte la termen (in cazul in care programul de lucru si activitatea nu va permit sa va pierdeti cateva ore in instanta).
dar in citatie spune ca procesul se poate judeca in lipsa prin citatie scrisa, ce inseamna?
Este posibil ca partea adversa sa fi solicitat judecarea in lipsa...
In citatie scrie ca puteti solicita in scris judecarea in lipsa.
Asa ca, aveti posibilitatea sa trimiteti o intampinare cu solicitarea judecarii in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Citatie - plangere contraventionala cora1 cora1 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pentru ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici si nu prea stiu ce pasi trebuie sa urmez. In luna ... (vezi toată discuția)
Citatie in instanta petrica.tataru petrica.tataru Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala. Aceasta ... (vezi toată discuția)