avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bonuri fiscale la Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bonuri fiscale la Asociatia de Proprietari

As dori sa va intreb daca la asociatia de proprietari se pot justifica cheltuieli doar pe baza bonului fiscal sau este strict necesara si solicitarea facturii? Exista o valoare pana la care bonul fiscal este valabil si de la un anumit plafon in sus este necesara factura? Nu stiu exact care ar fi cadrul legislativ care reglementeaza asa ceva.
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 21:19, 7 Septembrie 2015
Sa nu fim mai catolici decat papa: fireste ca se pot deconta bonuri fiscale fara factura.
am introdus la ch comune bon fiscal in valoare de 8000lei
la valoarea asta, fara factura, nu ar trebui sa fie acceptata
Bonul fiscal se emite atunci cand se fac plati numerar.
Ori, conform legislatiei, nu putem plati numerar mai mult de 5000 lei, iar valoarea ce depaseste se achita prin banca. Asa ca nu vad cum poate cineva sa emita si altcineva sa plateasca 8000 lei numerar pe un bon fiscal, decat cu incalcarea legislatiei.
In fiecare luna se cumpara mat. pentru curatenie, se mai inlocuieste din cand in cand cate ceva, vorbim de valori pana 50-100 de lei sau chiar mai mici in cazul avut de mine in vedere. Desi de fiecare data intreb presedintele legat de orice achizitie cat de mica, ma intreb cum justific daca peste timp altcineva vrea sa stie in ce baza s-au facut acele cheltuieli chiar daca nu sunt sume mari. In dosarul fiecarei luni pe langa lista de plata, exista un centralizator de cheltuieli semnat de presedinte si cenzor iar mai nou se face raportarea semestriala. In acest caz este nevoie sa se mai ia decizii legate de micile cheltuieli in comitet, sa se faca referate de necesitate daca cei doi si-au pus semnatura ca au luat la cunostinta si au validat lista de plata?

Bonul de consum este obligatoriu prin lege, daca da ce categorii de produse se trec in el?

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
Almaris, utilizator

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli asociatie ContSters189595 ContSters189595 am o factura pe numele tatalui meu, acesta fiind membru din asociatie. in factura sunt trecute codul fiscal si nr asociatie in al doilea rand este si un ... (vezi toată discuția)