avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere copil nascut in strainatate, cu alt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere copil nascut in strainatate, cu alt tata decat sotul mamei

Buna ziua,sunt casatorita,insa despartita in fapt de 3ani,am o relatie de un an jumate cu altcineva,din care a rezultat un copil are 4luni nascut in Grecia sunt inca aici si trebuie sa i fac certificatul de nastere la ambasada.intrebarea mea este .il poate recunoaste tatal biologic si sa i poarte numele?sau trebuie trecut pe numele sotului,daca da ii pof face acte in lipsa lui,sau am nevoie de procura ceva sau buletinul lui ,in caz ca nu vrea sa ma ajute cum pot sa revin cu copilul in tara.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:02, 30 August 2015
Conform legilor romane copilul din casatorie nu poate fii recunoscut de o alta persoana decat dupa ce sotul mamei face tagada, urmand ca tatal biologic sa faca recunoasterea. Nu stiu legile grecesti, dar daca ei va fac certificatul cu alt tata decat sotul din acte s-ar putea sa aveti probleme la transcierea actului in tara intrucat legal trebuie ca acest copil sa apara din casatorie. Era bine daca divortati imediat dupa ce ati ramas insarcinata, era timp 9 luni, acum v-ati cam complicat. Intrebati la ambasada daca va faceti inscrierea acolo. Venitul in Romania nu este o problema ci iesitul ulterior cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare copil născut în grecia și recunoscut in rom Zilier Zilier Buna ziua as dori si eu sa na ajutati într-o problemă am fost căsătorită în anul 1991 dar dupa 2 ani de relație ne-am despărțit dar nu legal .in anul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)