avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAT AFARA DE LA SERVICIU FARA JUSTIFICARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAT AFARA DE LA SERVICIU FARA JUSTIFICARE

Pe data de 6 mai sotia mea sa dus la serviciu la ora 6 ,a lucrat pana la ora 9 ,cand a fost chemata sa ia salariu . Dupa ce a luat salariul patronul i-a zis ,ca ne despartim in conditii amiabile , fara preaviz ,fara sa o anunte cu o zi inainte ,si a mai lasato sa munceasca si 3 ore fara plata . Ce este de facut sa merg la protectia consumatorului ,la avocatul popurului . Sotia lucra in fiecare zi de la ora 6 pana la ora 20 inclusiv simbata si duminica pana la ora 14 ,pe un salariu de 1200 ron . Patronul ii spunea sa faca vanzare si alti clienti nu luau bonul si a venit un control si a amendato cu 6000 lei ,. A platit patronul dar a inceput sa ii opreasca din salariu . Dupa ce a platit amenda sotia a fost data afara ,este corect ? VA MULTUMESC PENRU INTELEGERE .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 30 August 2015
Sotia dvs a primit vreo decizie de incetare a c.i.m.?
Daca nu, atunci potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal.

In acest sens,va depune la angajator o solicitarea pentru a i se comunica decizia de incetare a c.i.m.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Cu ce articol i-a incetat c.i.m.?
Mesaj reeditat

@cirotic

Data post: Duminica, 30 August 2015, 12:08
Forum : Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele
Discutie : Desfacere contract de munca


I-a fost desfacut contractul de munca cu litera b dar fara sa fie intrebata nimic ,si i-a dat actele dupa multe insistente . Dar nu a vrut sa i se dea copiile de pe procesele verbale ,care a luat amenda . A mintit ca a facut contestatie dar nu a facut nimic . Desi muncea 12-14v ore pe zi ,pe geam este scris program 7-15 dar nu se respecta nici in ziua de azi .VA MULTUMESC !

======

Art.55 lit.b C.mun. inseamna incetarea c.i.m. cu acordul partilor, sens in care trebuia sa existe o solicitare din partea sotiei in acest caz.

A primit decizia de incetare ? Daca da, la ce data?

p.s.
Nu mai deschideti alte topicuri legate de aceasta problema. Puteti folosi butonul "raspunde" pentru a posta nelamuririle dvs.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara a c.i.m in urma cu un an si 3 luni am ... RazvanM2 RazvanM2 Desfacere disciplinara a C.I.M In urma cu un an si 3 luni am lucrat la un hotel, ca bellboy. In ziua in care mi-am scris demisia, am si plecat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva N_razvan N_razvan Buna ziua, sunt angajat de 4 luni la un super market. In aceasta unitate se fac inventare lunare. Inca de la inventarul anterior intrarii mele in activitate, ... (vezi toată discuția)
Transmitere decizie incetare cim art 55b Herra_ Herra_ Am obligatia sa transmit decizia de incetare CIM fostului angajat (prin of.postal)?! In cerere a mentionat ca a primit toate drepturile la zi. (aceasta fiind ... (vezi toată discuția)