avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere disciplinara a C.I.M In urma cu un an si 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere disciplinara a C.I.M In urma cu un an si 3 luni am ...

Desfacere disciplinara a C.I.M
In urma cu un an si 3 luni am lucrat la un hotel, ca bellboy.
In ziua in care mi-am scris demisia, am si plecat de la locul de munca, fara sa mai raman pana la terminarea programului (tura incepea la 19:00 si se termina la 7:00-tura de noapte, demisia fiind scrisa la ora 20:30) .Initial trebuia sa respect preavizul, dar orele de munca nu erau respectate , ceea ce incalca obligatile angajatorului din contract (nu am precizat in demisie).
Intrebarea mea este daca as putea avea contractul de munca individual desfacut pe motiv disciplinar fara sa fiu anuntat printr-o decizie ? Nu am fost convocat la cercetare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 14 Septembrie 2020
Este posibil sa aveti contractul de munca individual desfacut pe motiv disciplinar fara sa fiti anuntat printr-o decizie ... mai sunt si angajatori care procedeaza astfel ...

HG 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....

In speta, formulati o cerere catre angajator prin care solicitati sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
In caz contrar, puteti sesiza ITM-ul.

Se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6) din HG 905/2017, de către inspectorii de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare incetare cim Mingah Mingah Mi-am dat demisia de la locul de munca, incetarea a fost cu acordul partilor. A doua zi am inceput activitatea in alta parte, unde am semnat un contract pe ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata cu preaviz 21august 21august Angajatorul vrea sa imi aprobe cererea de demisie doar daca e la zi, fara preaviz pt ca nu vrea sa ma plateasca in preaviz. Daca nu sunt de acord cu demisia ... (vezi toată discuția)
Concediere in urma situatiei actuale - coronavirus FilipToma FilipToma Acum aproximativ 1 săptămână am primit un telefon de la firma unde am fost angajat 7 luni pe perioada nedeterminata cum ca in urma unor abateri ... (vezi toată discuția)