avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura intabulare si cadastru casa veche
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura intabulare si cadastru casa veche

Buna Ziua, am cateva intrebari legate despre intabulare si cadastru. Am pe cineva care are o casa batraneasca si vro 3000 de metri de pamant, In momentul acesta, are testament lasat de tatal lui, a fost un sigur copil la parinti. si are succesiune facuta.

De ce acte ar avea nevoie si de unde se pot face rost de ele ca sa poata sa vanda casa cu acel pamant.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:06, 31 August 2015
Daca detine certificat de mostenitor si are calitatea de unic proprietar,acesta poate demara procedura de intabulare drept de proprietate la ocpi responsabil locatiei respective
Dupa ce parcurge procedura intabularii dreptului de proprietate asupra casa/teren,poate sa desfasoare demersuri pentru instrainarea acestora
Succes !
Documentaţie cadastrală a terenului şi construcţiei, certificat de moştenitor şi totodată actele de proprietate ale celui pe care l+a moştenit+ se face întabularea şi apoi încheierea contractului de vc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare, carte funciara, cadastru teren agricol Cristianmntn Cristianmntn Buna ziua, As dori sa aflu daca pentru un teren agricol aflat in judetul Buzau se poate face intabularea si in alte judete decat cel mentionat, ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate in baza cerificatului de mostenitor DanielScorus DanielScorus Buna ziua. In anul 2015 tatal meu a mostenit doua case cu terenurile aferente pe raza judetului Harghita, in certificat facandu-se referirea la acestea ca ... (vezi toată discuția)
Pot intabula un certificat de mostenitor fara cadastru teodosie113 teodosie113 Am mostenit o parte dintr-un imobil de la matusa mea. Aceasta in timpul vietii in anul 1998 a instrainat o parte cca 75% din acest imobil plus intreg terenul ... (vezi toată discuția)