avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Odata incadrat intr-un grad de handicap ireversibil, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Odata incadrat intr-un grad de handicap ireversibil, este posibil ca ulterior sa fie retras gradul de handicap?

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Am fost incadrat intr-un grad de handicap 2 accentuat, revizuibil anual ,cu toate ca sufar de trei afectiune ireversibile. Am beneficiat de acest grad de handicap timp de trei ani, apoi mi s-a retras gradul de handicap accentuat,fiind incadrat in grad 3 mediu.Anul acesta mi s-a retras si acest grad. 3 mediu de handicap, astfel ca in prezent nu sunt incadrat in nici un grad de handicap.
Am formulat o Contestatie la Comisia Locala si la Comisia Superioara, Inca nu am primit raspuns.
Doresc sa deschid un proces in contencios administrativ in cazul in care voi primi un raspuns negativ de la Comisia Superioara a persoanelor adulte cu handicap. In acest caz am nevoie de un avocat . Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: ghion , utilizator 17:41, 31 August 2015
Da, este posibil. Se schimbă criteriile de încadrare în grad de handicap, apar tratamente noi, etc.
Avand in vedere modificarile care se aduc la normativele de incadrrae in grade de handicap sunt frecvente situatiile in care persoane incadrate initial in grad grav/accentuat,ulterior au fost incadrate in grad mediu
Puteti formula contestatie la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
Multumesc pentru raspunsul dvoastra. Criteriile de incadrare in grad de handicap cu modificaricarile ulterioare,din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit sa ma afecteze.Aceleasi Criterii au stat la baza incadrarii in grad de handicap si in anul 2008 cat si in anul 2011. Afectiunile Ireversibile de care sufar cu toate tratamentele noi aparute, ele nu pot intra in regresie.. Ele raman aceleasi. Eventual, aceste tratamente pot determina ca afectiunile respective sa nu progrese rapid sau sa ramana in stadiul anterior - cazul cel mai fericit.
Multumesc foarte mult! Am formulat o Contestatie la Comisia Superioara. MAi dureaza cel putin 40 de zile pana cand voi primi raspunsul lor. Daca raspunsul Comisiei superioare este negativ, Ce ar trebui sa fac mai departe? Sa ma adresez Curtii de Apel formuland o cerere de anulare a actului administrativ( certificatul de handicap) emis de Comisia locala din care reiese ca NU ma incadrez in nici un grad dde handicap?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu a fost redactata inca o sentinta care are1 an de zile de la pronuntare.ce e de facut? seucea seucea Va rog sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti la cele 2 intrebari. In anul 2013 am inaintat in Instanta o Contestatie ,prin care Solicit Instantei ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap, insuficienta cardiaca clasa iii nyha eagle_free eagle_free Buna seara. Tatal meu este bolnav cardiac de peste 10 ani si il cheama Nichita Fedot, Sarichioi, jud. Tulcea. In ultimii ani boala a avansat pana la ... (vezi toată discuția)
Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (mediu) OvidyuNicu OvidyuNicu Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23. - La varsta de 7 ani am suferit ... (vezi toată discuția)