Buna ziua,
M-ar interesa care este ultima varianta a criteriilor de incadrare in grad de handicap. Si de asemenea cate grade exista, trei sau patru? Usor, mediu, accentuat si grav? Sau difera in functie de boala?
O persoana a fost incadrata in gradul de handicap mediu si primeste cea mai mica indemnizatie si nu am inteles de ce.
in cazul in care se face contestatie se poate pierde chiar si gradul acordat sau se mentine cel putin acesta?
Multumesc pentru raspuns insa tot nu imi dau seama. Daca ar fi sa ma orientez dupa criteriile vechi, ordinul din 2007 unde exista handicap usor, mediu, accentuat si grav, pentru boala in cauza s-ar incadra la handicap mediu. Am vazut ca intre timp criteriile pentru unele afectiuni au fost modificate/adaugate si pentru acele afectiuni exista handicap mediu, accentuat si grav dar afectiunea in cauza nu se regaseste in ordinul nou. Evaluarea s-a facut acum, s-a acordat gradul mediu si ni s-a spus ca este cel mai mic grad si indemnizatia minima. Deci asta nu inteleg, de ce pentru gradul mediu se acorda indemnizatia minima si nu urmatoarea. Care ordin este acum in vigoare, cel nou care are precizari doar pentru cateva afectiuni si care are trei nivele de handicap sau sunt valabile amandoua in functie de afectiune. Nu stiu dupa care sa ma orientez. Handicap mediu este echivalent cu gradul mediu de handicap? As dori sa fac contestatie dar nu as dori sa fac degeaba, as vrea sa ma lamuresc mai intai.