avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate testament olograf care incalca rezerva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate testament olograf care incalca rezerva succesorala

Bună ziua!

Situație: soț supraviețuitor cu doi copii, unul bun și muncitor, celălalt tot bun dar cu o viață personală cel puțin agitată.
Pentru că al doilea copil are câteva dosare de executare silită dar niciun bun pe numele lui, toți 3 ar vrea să pună la adăpost bunurile imobile ale părintelui pentru atunci când nu va mai fi.
Vă rog să îmi spuneți dacă un testament olograf prin care părintele lasă moștenire doar copilului fără probleme bunurile sale imobile va fi luat în considerare la notariat când se va deschide succesiunea.
Nu se pune problema atacării ulterioare a testamentului în instanță.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: NicholasNickleby , utilizator 19:14, 4 Septembrie 2015
Puteti intocmi ce testament doriti olograf ( aveti modele in link pt a fi redactat corect) sau autentic, puteti lasa ce doriti si cui doriti, iar la dezbaterea succesiunii nu va fi nicio problema cat toti succesibilii sunt de acord cu acel testament si nu il ataca. Creditorii oricum nu au cum sa obiecteze, mostenitorii rezervatari sunt singurii care pot ataca testamentul ( referitor la liberalitati).

[ link extern ]

La decesul parintelui se prea poate ca acel copil care are acum probleme sa nu mai aiba, asa ca ar trebui sa fie constient ca in cel mai bun caz, va culege rezerva succesorala daca va ataca testamentul.
Mulțumesc cu întârziere, fapt pentru care cer scuze tuturor. Nu a fost dezinteres ci o conjunctură care m-a ținut departe de internet.

Doamna Romascanu, m-ați făcut să mă gândesc și la formă nu doar la conținut :)

Doamna Gi-jane2, vă mulțumesc atât pentru lămurirea completă cât și pentru modele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Testament alexandra_25 alexandra_25 Buna ziua! Mama mea detine in proprietate un teren, pe care se afla costruite o casa si anexe, acestea din urma fiind reconditionate complet de mine. Mama ... (vezi toată discuția)