Buna seara! As dori sa stiu daca la revenirea din concediul de ingrijire copil, angajatorul este obligat sa-mi mareasca si mie salariul avand in vedere ca la data cand s-a pus in aplicare legea privind marirea salariilor eu aveam contractul suspendat(mentionez ca revin la serviciu dupa o luna de la data cand se maresc salariile colegilor mei). Multumesc anticipat!
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
Asadar, daca in timpul CCC s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorda salariul imbunatatit, asa cum se dispune in textul de lege mai sus mentionat.
Drepturi salariale
KarmenM
Buna ziua! Am o nelamurire in privinta Art.10 (7) din Legea nr.202/2002: \\"La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)