avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din concediu ingrijire copil

Buna seara! As dori sa stiu daca la revenirea din concediul de ingrijire copil, angajatorul este obligat sa-mi mareasca si mie salariul avand in vedere ca la data cand s-a pus in aplicare legea privind marirea salariilor eu aveam contractul suspendat(mentionez ca revin la serviciu dupa o luna de la data cand se maresc salariile colegilor mei). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 31 August 2015
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Asadar, daca in timpul CCC s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorda salariul imbunatatit, asa cum se dispune in textul de lege mai sus mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la job, salariu marit? aminea aminea Buna ziua, Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. legea privind creșterea salariala ce a avut loc in ... Raluca435 Raluca435 Buna ziua. Legea privind creșterea salariala ce a avut loc in timpul suspendarii contractului meu,la revenirea din ccc se aplica si pentru privat sau doar ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale KarmenM KarmenM Buna ziua! Am o nelamurire in privinta Art.10 (7) din Legea nr.202/2002: \\"La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)