avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... srl sau pfa?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

srl sau pfa?

doresc sa deschid o afacere care va avea ca principal obiectiv promovarea imagini unor firme prin intermediul afiselor publicitare. pentru asta va fi necesara incheierea de contracte cu eventualele firme colaboratoare.
avand in vedere numarul mare de firme de gen SRL care se inchid in ultima perioada am ajuns la un impas.
credeti ca as putea desfasura o astfel de activitate si prin intermediul unui PFA. daca da, va rog sa-i oferiti cateva detalii ce imi pot indruma pasii !!!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:22, 14 Iulie 2009
Sint avantaje si dezavantaje si pentru o forma si pentru cealalta, si destul de complicat de cuprins toate aspectele .
Faptul ca ati auzit ca s-au inchis multe firme va poate da o imagine distorsionata pina nu va informati si asupra motivelor care au determinat inchiderea lor: unii au inchis ca aveau firma de sertar, altii ca au avut dificultati majore in a supravietui , dar din cite analize au fost facute publice , pondere semnificativa au avut primele .
E de facut o analiza in ce va priveste : aveti un numar de contracte ferme pe cale le puteti incheia cu usurinta in prima perioada ? Cam cit ar fi costurile previzionate ?Puteti singur sau va trebuie oameni ? Daca da, cam citi ? Cam cit v-ar costa salariile ? Ce mijloace aveti nevoie si de unde le luati? Chirie, achizitie ? Cam cit ar fi profitul ( cistigul) Dvs ? si nu in ultimul rind cam ce capital puneti la bataie .... si de aici pleaca discutia mai departe , pentru a afla care forma juridica e mai ... low cost , dpdv fiscal. Altfel cred ca ar fi riscant , cel putin pentru mine sa va spun : da, pfa e mai ieftin, dar cu aceasta forma sa nu puteti participa , stiu eu, la licitatii sa zicem , si atunci ... ce-am facut ? v-am indus in eroare ... si nu doresc deloc asa ceva .
un srl este cel mai optim, avand posibilitatea sa faci si angajari.firmele care se inchid sunt sau falimentare sau cu activitate pe zero
Cititi si OUG 44 din 2008.
Veti vedea ca daca va autorizati ca Intreprindere individuala veti putea sa faceti si angajari.
eu v-as indruma catre o astfel de autorizare- contabiliatet mai usoara, in partida simpla, costuri mai mici, nu li se aplica impozitul forfetar, costuri muuult mai mici si pocedura mai simpla de inchidere decat la SRL.
succes!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma - rog info Costin Savescu Costin Savescu Cit costa la ora actuala de infiintat un SRL si un PFA la registrul comertului? Daca persoana e din provincie se poate face firma in Bucuresti sau mai ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua - detin un SRL cu doua magazine de imbracaminte/incaltaminte, un angajat +patronul. Am o linie de credit in desfasurare ( ipoteca pe casa) si un ... (vezi toată discuția)
Tarif orc leuca_luminita leuca_luminita Buna dimi tuturor! Am fost la registru Bucuresti: rezervarea de denumire 72 lei fata de 64 lei inchidere punct de lucru 180 lei fata de 167 lei..... (vezi toată discuția)