avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- parinti decedati- 4 copii din care unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- parinti decedati- 4 copii din care unul locuieste in imobilul bun succesoral-drepturi/partaj

Suntem 4 frati ,in casa parinteasca a locuit unul din frati cind acestia erau in viata si locuieste si acum dupa ce parintii au decedat in anul 1993 Intrebarea mea este daca ceilalti frati au dreptul la aceasta casa parinteasca. Mentionez ca la primarie casa este in rol pe numele parintilor. Daca au dreptul si ceilalti frati va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza: actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune sau intelegere la notariat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 16:35, 31 August 2015
Buna ziua,

cel mai simplu este sa va prezentati impreuna cu ceilalti frati la un notariat iar acolo sa cereti deznbaterea succesiunii. Ar fi bine sa stiti cam ce crede fratele care locuieste in casa despre mostenire. Daca este de acord sa mosteniti toti, atunci nu sunt probleme, se rezolva la notar. Daca insa el se opune, trebuie sa aflati daca ati acceptat sau nu mostenirea in termen legal - adica in 6 luni de la decesul tatalui. Daca fratele care sta in casa nu este chiar fericit sa imparta atunci mergeti mai intai la un avocat, care va poate ajuta mai ales ca acceptarea succesiunii este de cele mai multe ori o chestiune de fapt, care poate fi usor dovedita. Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marianalin marianalin Bună ziua, suntem patru frați,cu ambii părinți decedati fără succesiune la bunurile deținute de părinții noștri. Fratele cel mare locuiește in ... (vezi toată discuția)
Care dintre copiii moștenitori poate deschide succesiunea după decesul ultimului părinte trasor trasor Bună ziua, după decesul ultimului părinte au trecut vreo 4 ani dar noi copiii moștenitori nu am găsit timpul necesar să deschidem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Dovada acceptarii succesiunii ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care o parte din mostenitori (frati) nu pot face dovada acceptarii sucesiunii tacite sau expres, in termenul legal de 6 luni, in cazul deschiderii ... (vezi toată discuția)